Otonom sürüş teknolojileri geliştiren Venti Technologies, 28,8 milyon dolar yatırım aldı

Venti Technologies'in 28,8 milyon dolarlık yatırım turu, LG Group'un yatırım birimi olan LG Technology Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Otonom sürüş teknolojileri geliştiren Venti Technologies, 28,8 milyon dolar yatırım aldı

Lojistik ve tedarik zinciri sektörlerinde kullanılmak üzere otonom araçlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Venti Technologies, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Venti Technologies tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, A serisi yatırım turunda 28,8 milyon dolar yatırım aldı.

Venti Technologies'in 28,8 milyon dolarlık yatırım turu, LG Group'un yatırım birimi olan LG Technology Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, LG Technology Ventures haricinde ise Safar Partners, UOB Venture Management, Alpha JWC ve LDV Partners katıldı.

Venti Technologies en son 2021 yılının yaz aylarında 8 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 28,8 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Venti Technologies'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 36 milyon doların üzerine çıktı. Venti Technologies'in güncel değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2018 yılında Daniela Rus, Heidi Wyle, Saman Amarasinghe ve Xinxin Du tarafından Çin'de kurulan Venti Technologies, lojistik sektöründe kullanılacak araçlar için otonom yazılım sistemleri geliştiriyor. Venti Technologies, sunduğu çözüm ile birlikte müşterilerinin zamandan tasarruf sağlamasını hedefliyor. Otonom sürüş konusunda hem donanım hem de yazılım ürünleri geliştiren Venti, bu yıl yeni ürünlerini de kullanıma sunacak.

Venti Technologies'in Singapur'daki konteyner limanlarında 3 yıldır aktif olarak kullanıldığını da aktaralım. Venti Technologies, otonom sürüş yazılımının konteyner limanları, havalimanları, depolar ve fabrikalarda kullanılmasını amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.