Kolay İK'daki hisselerini satan Efecan Erdur'un yeni odağı API temelli bir girişim

Hisselerini satarak tüm görevlerini mevcut yönetime devreden Erdur, API teknolojilerine odaklanan yeni bir ürün geliştirmeye başlayacak. 
Kolay İK'daki hisselerini satan Efecan Erdur'un yeni odağı API temelli bir girişim

SaaS tabanlı bir insan kaynakları yönetim platformu olarak karşımıza çıkan Kolay İK'yı ilk olarak 2014 yılında sizlere aktarmıştık. Ülkemizdeki girişim ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Kolay İK'nın yönetim kademesinde önemli bir değişiklik gerçekleşti.

Edindiğimiz bilgilere göre Kolay İK'nın kurucu ortaklarından olan Efecan Erdur, şirketteki hisselerini diğer kurucu ortaklara satarak şirketten ayrılıyor. Hisselerini exit ederek tüm görevlerini mevcut yönetime devreden Erdur, API teknolojilerine odaklanan yeni bir ürün geliştirmeye başlayacak. 

Efecan Erdur

Söz konusu exitin finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. Hatırlatmak gerekirse Kolay İK, 18 ülkede şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yönetmelerini sağlıyor. Bugüne kadar pek çok yatırım alan Kolay İK'nın yatırımcıları arasında ise 500 Istanbul, KWORKS, Monkfish Equity, Eksim Ventures, Gözde Tech Ventures, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Galata Business Angels yer alıyor.

Kolay İK'nın kurucu ortaklarından Efecan Erdur'un konu ile ilgili açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

Bugün itibariyle 8 yıldır kurucusu olarak çalıştığım Kolay İK’dan kendi kararımla hisselerimi exit ederek tüm görevlerimi mevcut yönetime devrettim. Hem heyecanlı hem de çocuğu ayrı eve çıkmış bir ebeveyn gibi buruk bir sevinç içerisindeyim. Henüz ülkemizde SaaS ne demek bilinmezken, kullanıcılarımızın ve yatırımcılarımızın sonsuz destekleriyle ülkenin ilk SaaS İK yazılımını kurmayı başardık. 2014 yılında Gizem ile birlikte aylarca kodunu yazdıktan sonra bir Webrazzi haberiyle duyurduğumuz Kolay İK’nın bugün yüz binlerce kullanıcısı var. Olmayan bir kategoriyi oluşturmaya çalışmanın zorluklarının yanında ülkenin içinde bulunduğu durum da çok yardımcı olmadı. Bu noktada ilk günden bu yana Kolay İK ailesinin bir parçası olan, geçmiş ve mevcut tüm çalışma arkadaşlarıma, kullanıcılarımıza ve yatırımcılarımıza ne desem az, teşekkürler!

Bir sonraki adım olarak API teknolojilerine odaklanan yeni bir ürün geliştirmeye başlayacağım. Hem yeni bir ekip kurmak hem de kullanıcıları dinlemek için çalışmalara başladık. Tamamen yurt dışı odaklı olacak girişimde son zamanlarda heyecanla takip ettiğim bir çok yeni teknolojiyi kullanma fırsatı bulacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.