Şimdi al, sonra öde hizmeti veren Kredivo, 270 milyon dolar yatırım aldı

Şimdi al, sonra öde hizmeti veren girişim Kredivo, 270 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, tüketicilere anlık kredi veriyor.
Şimdi al, sonra öde hizmeti veren Kredivo, 270 milyon dolar yatırım aldı

Şimdi al, sonra öde hizmeti veren girişim Kredivo, 270 milyon dolar yatırım aldı. 270 milyon dolarlık D Serisi yatırım turu, Mizuho Bank tarafından yönetildi. Endonezya merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Square Peg Capital, Jungle Ventures, Naver Financial Corporation, GMO Venture Partners ve Openspace Ventures yer aldı. Şimdiye kadar 400 milyon dolar yatırım alan şirketin, değerlemesi açıklanmadı. 

Daha önce FinAccel olarak bilinen şirket, Akshay Garg, Umang Rustagi ve Alie Tan tarafından kuruldu. Kredivo, tüketicilere anlık kredi veriyor. Kullanıcılarına ödemelerini 30 gün sonra faizsiz biçimde yapma imkanı tanıyor. Aylık belirli faiz oranıyla ödemeleri 3–6–12 taksite bölme seçeneği de sunuyor. 2016 yılında faaliyete geçen şirketin 6 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. 

Şirket, geçen sene 2,5 milyar dolarlık birleşme amaçlı ortaklık yani SPAC anlaşmasıyla halka açılacağını duyurmuştu. Ancak öngörülemeyen ve olumsuz piyasa koşulları nedeniyle anlaşma iptal edilmişti. 

Şimdi al, sonra öde fintech sektöründe oldukça popüler bir kavram. Bu yüzden yatırımcılar bu alana ilgi göstermeye başladı. Bu hafta Norveçli girişim Two, Shine Capital ve Antler'in liderliği üstlendiği Seri A turda 18 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Tura Sequoia Capital, Day One Ventures, Alumni Ventures, LocalGlobe, The Visionaries Club ve Alliance VC de katıldı.

Eski adı Tillit olan Two'nun portalı, basit bir açık API aracılığıyla bütünleşiyor veya Magento, Optimizely, WooCommerce, Sense ve 24Nettbutikk gibi önde gelen e-ticaret platformları için oluşturulmuş hazır eklentiler arasından seçim yapmaya izin veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.