Ak Yatırım, kripto para alım satım platformu Stablex'i satın alıyor

Ak Yatırım, kripto para alım satım platformu Stablex'in çoğunluk hissesini satın almak için kolları sıvadı.
Ak Yatırım, kripto para alım satım platformu Stablex'i satın alıyor

Akbank iştiraki Ak Yatırım, kripto para alım satım platformu Stablex'in çoğunluk hissesinisatın almak için kolları sıvadı. İki şirket, Stablex'in Ak Yatırım'a devredilmesi için Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi imzaladı. Söz konusu anlaşmanın detaylarını hem Rekabet Kurumu hem de KAP'ta bulmak mümkün.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklama şu şekilde:

Stablex Bilişim Teknoloji Anonim Şirketi'nin ("Stablex") çoğunluk hisselerinin Şirketimiz tarafından devralınabilmesi ("İşlem") amacıyla, Yönetim Kurulumuzun 14.03.2023 tarihli kararı kapsamında, Şirketimiz ile Stablex'in mevcut hissedarları arasında 14.03.2023 tarihinde Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır.

Stablex hisselerinin Şirketimize devri ("Kapanış"), Rekabet Kurulu'nun İşlem'e onay vermesi ve Sözleşme'de düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi şartıyla gerçekleştirilecek olup, devir bedelinin ödenmesi Kapanış tarihinde yapılacaktır.

Devre ilişkin açıklamalar kapanış sonrasında kamuya duyurulacaktır.

Açıklamaya baktığımızda, Ak Yatırım'ın Stablex'in çoğunluk hissesini satın almak istediğini görüyoruz. KAP'taki açıklamada devir işleminin Rekabet Kurulu’nun onay vermesi ve sözleşmede düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi ile gerçekleştirileceği kaydedilmişti. 17 Mart tarihi itibarıyla Rekabet Kurulu’nun onayı da çıkmış oldu. 

2020 yılında Jihad Shannak tarafından kurulan Stablex'in CEO’su Turgut Güney uzun yıllar Akbank bünyesinde yönetici olarak görev almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.