Yapay zeka modellerinin üretimlerini iyileştirmeyi hedefleyen Seldon, 20 milyon sterlin yatırım aldı

Makine öğrenimi operasyonları (MLOps) platformu Seldon, Bright Pixel'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 20 milyon sterlin yatırım aldı.
Yapay zeka modellerinin üretimlerini iyileştirmeyi hedefleyen Seldon, 20 milyon sterlin yatırım aldı

Makine öğrenimi operasyonları (MLOps) platformu Seldon, Bright Pixel'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 20 milyon sterlin yatırım aldı. Tura AlbionVC, Cambridge Innovation Capital ve Amadeus Capital Partners da katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımı, platformlarının genişletilmesi, global pazarlara açılma ve müşteri tabanının büyütülmesi için kullanacağını açıkladı.

Seldon'ın yaptığı işten bahsetmeden önce MLOps'u bilmeyenler için açıklamak faydalı olacaktır. MLOps, makine öğrenimi modellerinin geliştirilmesi, dağıtımı, işletilmesi ve yönetimi için bir dizi en iyi uygulama ve tekniklerin kullanılması şeklinde tanımlanıyor. MLOps, bazı süreçleri otomatikleştirerek, makine öğrenimi projelerinin verimliliğini artırıyor ve hata riskini azaltıyor.

MLOps, bir organizasyonun makine öğrenimi modellerinin geliştirilmesini ve işletilmesini hızlandırmak, verimliliği artırmak, riskleri azaltmak ve makine öğrenimi modellerinin yüksek kalite standartlarını korumayı hedefliyor ve DevOps ile benzer bir role sahip. DevOps, yazılım geliştirme ve işletme süreçlerini birleştiren bir kültür ve iş birliği yaklaşımı iken MLOps da makine öğrenimi modellerinin geliştirilmesi ve işletme süreçlerini birleştiriyor.

Birleşik Krallık merkezli Seldon ise makine öğrenimi modellerini geliştirirken, test ederken, dağıtırken ve yönetirken kullanılan bir dizi araç ve hizmet sunuyor. Alex Housley ve Clive Cox tarafından kurulan şirket, finans, perakende, telekomünikasyon ve sağlık gibi sektörlerdeki müşterilerine hizmet veriyor.

Kasım 2020'de gerçekleşen Seri A turda 7.1 sterlin yatırım alan şirket, o günden bugüne açık kaynak çerçeveleri için yıllık yüzde 400 büyüme oranı elde ettiğini iddia ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.