iPhone 15 Pro ve iPhone Pro Max modelleri, fiyat artışı ile satışa sunulabilir

Eylül ayında karşımıza çıkması beklenen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri, 100 dolarlık bir fiyat artışı ile gelebilir.
iPhone 15 Pro ve iPhone Pro Max modelleri, fiyat artışı ile satışa sunulabilir

Apple'ın iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri ile fiyat politikasını değiştirebileceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Apple, sadece iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde değil iPhone 15 Pro ailesinin fiyatlarında da değişiklik yapacak.

Haitong International Securities analisti Jeff Pu tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre iPhone 15 Pro modellerinin fiyatı yıllar sonra ilk kez artırılacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, 2017 yılında Apple iPhone X modelini 999 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunmuştu.

Adında Pro takısı bulunmasa da iPhone X modeli için ilk iPhone Pro demek yanlış olmayacaktır. iPhone X modelinin tanıtıldığı 2017 yılından bu yana, iPhone Pro modelleri 999 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Jeff Pu tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone 15 Pro modelleri ile birlikte bu durum değişecek ve iPhone 15 Pro modelinin fiyatı artırılacak.

Fiyat artışının temel nedeni olarak ise iPhone 15 Pro modellerinde kullanılacak olan yeni donanım bileşenleri. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde titanyum çerçeve, Type-C bağlantı noktası, dokunsal geri bildirimli düğmeler, yeni çip ve daha fazla RAM sunması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl iPhone 14 ailesinin de 100 dolarlık bir fiyat artışı ile karşımıza çıkabileceği ile ilgili haberler paylaşılmıştı. 100 dolarlık fiyat artışı, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile gelebilir. iPhone 15 ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.