SPONSORLU

Zabka Group, perakende sektöründe inovasyonu teşvik etmek için Zabka Future Lab programı ile yeni girişimleri arıyor

Perakende sektörünü geliştirmek için bir fikri olan bir girişimci veya teknoloji geliştiricisi iseniz, Zabka Group sizinle konuşmak istiyor!
Zabka Group, perakende sektöründe inovasyonu teşvik etmek için Zabka Future Lab programı ile yeni girişimleri arıyor

Perakende sektörünün dinamikleri sürekli değişiyor. Fark yaratan değişimlerin yaşandığı gelişmelerin büyük bir kısmı ise lojistik, otomasyon ve yönetim alanları ile ilgili. Toplum bu gelişmelerden haberdar olmasa da müşteri deneyimini iyileştirmek ve otomasyon ile yönetilen mağazaların kullanımı gibi alanlar, medyanın ilgi odağı haline geldi.

Sektördeki en proaktif yenilikçiler arasında bulunan Żabka Group, 9 binden fazla brick and mortar mağazasının yanı sıra 10 milyondan fazla indirilme ve 6 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulaması ile Polonya'nın en üst seviyedeki perakende ekosistemi olarak yerini alıyor.

Sahip olduğu 50'den fazla Żabka Nano mağazası ile Żabka Group, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük otonom mağaza zinciri ve otonom kolaylıklar sunma konusunda lider olan Amazon'u geçme yolunda ilerliyor.

Żabka Group'un hedefi ise geleceğin nihai perakende ekosistemini geliştirmek ve küresel çapta lider bir perakendeci olmak. Bu hedef, Żabka Group'u girişim dünyasında en ön sıralara taşıdı. Bu doğrultuda, Venture Studio ve mevcut durumda başvuruların kabul edildiği asıl programı Żabka Future Lab'in 2. versiyonu da dahil olmak üzere çeşitli hızlandırıcı programları aracılığıyla ortaya çıkan yeniliklerden yararlanmayı amaçlıyor.

Girişim - kurumsal iş birliğinin temel örneği

Son teknolojileri kullanmak artık perakende sektöründe rekabet avantajı elde etmek için yetersiz kalıyor. Bunun yerine, sınırları zorlamak ve gelişen bir teknoloji sahnesinin ödüllerini alan ilk market zinciri olmak için Żabka Group gibi şirketler en parlak fikirleri alarak geliştirme aşamasına kadarki süreçte bu fikirlere destek oluyor.

Örneğin Omniaz girişimini ele alalım. Omniaz, online ve yüz yüze alışveriş deneyimini birleştirmek için AR kullanan perakende sektöründe uçtan uca bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor. Żabka Group için Omniaz ile çalışmak, Żabka Nano otonom mağazalarındaki müşteri deneyimini, artırılmış gerçeklik sayesinde telefonlarından para toplamak gibi kişiselleştirilmiş mağaza içi oyun deneyimleri sunmak yoluyla geliştirmek için bir fırsat.

Öte yandan Omniaz için gelişmekte olan bir trendin ön saflarında yer alma fırsatı paha biçilmezdir. Otonom mağazaların sayısı yavaş da olsa giderek artıyor ve bu alandaki bir liderle iş birliği yaparak, Żabka Group Lab programı ile teknolojileri için benzersiz ve heyecan verici bir kullanım alanı buldular. Her iki şirket de ilk pilot çalışmalarını 2022'de gerçekleştirdi ve bu da yüzde 90'lık bir NPS ile sonuçlandı. 2023'te daha büyük bir müşteri kitlesi ile birlikte ikinci pilot çalışmaları ile çalışmalarına devam edecekler.

“Żabka, en son perakende çözümlerini sunmak ve bunları bir mağazada gerçeğe dönüştürmek için harika bir ortaktır. İş birliği, test sürecinden bir mağaza entegrasyonuna kadar geçen süreyi 10 kat hızlandırmıştır. 2021 sonbaharındaki hızlandırma programının bir parçası olarak, Żabka bizi ortak olarak seçti ve başlangıçtan itibaren TPG göstergesi ve ürün vizyonumuz doğrultusunda uzun vadeli bir iş birliği için bizimle birlikte çalıştı. Venture Studio'daki ekip hem uygulamalı olarak hem de karar vermeniz için sizin seçimler yapmanızı sağlayarak, istediğiniz yazılımı nasıl destekleyeceğinizi ve şekillendireceğinizi tam olarak seçmenize imkan sağlıyor.” diyor Omniaz CEO'su ve Kurucusu Łukasz Piotrowski.

Kurumsal bir ortakla çalışmak, özellikle en büyük endişesi girişim fikirlerini doğrulamak ve bunu yapmak için fon sağlamak olan yolun başındaki girişimciler için birçok kapının kilidini açar. Kurumsal hızlandırıcı programları, endüstri uzmanlarına kitlesel erişim ve olanak sunarak, girişimcilerin ürün geliştirmedeki daha zorlayıcı kısımların hızlı bir şekilde takip edilmesini sağlayarak, işlerini kurumsal olmayan hızlandırıcı programların nadiren sunabildiğinin aksine gerçekten hızlandırabilmelerini sağlıyor.

Kurumsal hızlandırıcı programları, endüstri uzmanlarına kitlesel erişim ve olanak sunarak, girişimcilerin ürün geliştirmedeki daha zorlayıcı kısımlarının hızlı bir şekilde takip edilmesini sağlayarak, işlerini kurumsal olmayan hızlandırıcı programlarının nadiren sunabildiğinin aksine gerçekten hızlandırabilmelerini sağlıyor.

Żabka Future Lab başvuruları kabul etmeye devam ediyor

Żabka Future Lab, şirketin küresel hedeflerine katkıda bulunabilecek yenilikçi teknoloji şirketleri arayan Żabka Group'un amiral gemisi kabul ettiği gelişim programıdır.

Geliştirici programın 2. versiyonu beş ana odak alanına sahiptir: perakende sektöründe lojistik ve tedarik zinciri, işin geleceği, Żabka Group'u dünya çapında bir perakendeciye dönüştürülmesi, yarının tüketicisine erişmek ve çok kanallı perakende deneyimi sağlamak. Bu alanlarda çözümleri olan iddialı ekipler 15 Mart 2023'e kadar başvuruda bulunmaya davet ediliyor ve bunu yaparken program hakkında daha fazla bilgi edinebilmelerini sağlıyor.

Değerlendirmeye hak kazanmak için, girişiminizden beklenenler:

  • Çalışan bir prototipin bulunması
  • Teknolojinizi ve işinizi doğrulamaya hazır olmanız
  • Avrupa veya Orta Doğu'da bulunan bir ekibe sahip olmanız
  • Żabka Grubunun ortaklarıyla uyumlu, tanımlanmış bir alıcı hedef grubuna sahip olmanız

Özellikle, ürününüz için mevcut bir kullanıcı kitlesine sahip olmanız, bir ön koşul değildir.

Özellikle, ürününüz için mevcut bir kullanıcı kitlesine sahip olmanız, bir ön koşul değildir. Uzmanlar, daha sonra Nisan ayında başlayacak olan ve iki buçuk ay süren hızlandırıcı programına girmek için en yüksek potansiyele sahip beş fikri seçecekler.

Sürekli bir yenilik arayışında

Żabka Group'un inovasyon arayışındaki ana aracı olan Venture Studio, sürekli olarak grubun perakende ekosistemini genişletmeye katkıda bulunabilecek diğer girişimleri ve teknoloji şirketlerini bulma arayışı içerisindedir. Operasyonları optimize etmek veya tüketicilere sunulan hizmetleri geliştirmek gibi hedefler için kurulacak ortaklıklar yalnızca grubun hızlandırıcı programlarıyla sınırlı değildir.

“Perakende sektörüne yenilikçi çözümler getirmek için startuplar ile yakın çalışıyoruz. E-ticaret, q-ticaret ve D2C için alışılmadık çözümler tasarlayan şirketleri destekliyoruz. Genç girişimcilerin fikirlerini test etmelerine, başarısızlık riskini azaltmalarına ve ürünlerini pazara sunmalarına yardımcı olmak için uzmanlığımızı paylaşıyoruz. Venture Studio'nun bütün amacı girişimcileri desteklemek, yeni iş fırsatları aramak ve startup topluluğu içinde ilişkiler kurmaktır. Żabka Group'un sürdürülebilir büyüme stratejisine katkıda bulunmayı ve perakendede inovasyonu teşvik etmeyi hedefliyoruz." dedi Karol Gajewicz, Venture Studio Başkanı

Dahası, inovasyonlar söz konusu olduğunda, market zincirinin 2019'da piyasaya sürdüğü mobil uygulaması Zappka'nın da kanıtladığı gibi fırsatlar sonsuzdur. Çok yönlü özellikleri – düzenli müşteriler için programlar, kişiselleştirilmiş teklifler, dahili bir ödeme sistemi, parsel yönetimi, tamagotchi benzeri bir kurbağa sayesinde marka ile etkileşimin oyunlaştırılması ve daha nicesi – hepsi şirketin nihai perakende ekosistemine sahip olma unvanını elde etmek ve yenilikçi ruhunun bir kanıtı olarak hizmet etme kararlılığına işaret ediyor.

Söyleneceklerin hepsi bu kadar – eğer perakende sektörünü geliştirmek için fikri olan bir girişimci veya teknoloji geliştiricisi iseniz, Żabka Group sizi açık kollarla karşılayacaktır.

Żabka Future Lab hızlandırıcı programına katılma fırsatını kaçırmayın – 15 Mart 2023 'e kadar buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.