WhatsApp'a kendi kendini imha eden grup sohbetleri özelliği geliyor

Dilimize "son kullanma tarihi olan gruplar" olarak çevirirsek sanırım en doğru anlamı verebileceğimiz Expiring Groups özelliği, kişiler için belirli bir süre boyunca aktif olacak gruplar anlamına geliyor.
WhatsApp'a kendi kendini imha eden grup sohbetleri özelliği geliyor

WhatsApp'ta bir grup sohbeti için davet aldığınızda ve birkaç gün aralıksız konuşulan o grubun bir süre sonra sessizleştiğini fark ettiğinizde aklınızdan geçen ilk şey muhakkak "kimseye ayıp olmadan bu gruptan nasıl çıkarım?" oluyordur. Bunu hepimiz hayatımızın bir döneminde yaşadık. Şimdi buna kökten çözüm getirecek bir özelliğin WhatsApp'ta test edildiği bilgisi paylaşıldı; Expiring Groups.

Dilimize "son kullanma tarihi olan gruplar" olarak çevirirsek sanırım en doğru anlamını verebileceğimiz bu özellik, kişiler için belirli bir süre boyunca aktif olacak gruplar anlamına geliyor. WABetaInfo'ya göre söz konusu özellik yayına alındığında bir grubun ayarlarında "Expiring Groups" seçeneği görünecek ve gün, hafta veya özel tarih gibi seçenekleri belirtmek mümkün olacak. Sohbeti olduğu gibi tutmanız gerekirse, bir sona erme tarihini iptal etme olanağına da sahip olacaksınız. Yani diyelim ki bir gruptan üç hafta sonra ayrılmaya karar verdiniz, bunu daha sonra değiştirebileceksiniz.

Buradaki en önemli nokta, belirlenen herhangi bir son kullanma tarihinin, diğer katılımcılar için değil, yalnızca sizin için aktif olması. En azından şu an paylaşılan bilgiler özelliğin böyle olacağı yönünde. Yani siz gruptan çıkınca diğer katılımcılar o grupta sohbet etmeye devam edebilecek. 

Kaynak: WABetaInfo

Açıklamada "son kullanma tarihinde grupları temizlemeniz istenecek" bilgisi belirtildiği için WhatsApp'ın bir grubu size söylemeden silmeyeceğini söyleyebiliriz. Ancak Expiring Groups, yine de kullanıcıların yoğun zamanlarında işe yarayacak bir özellik olabilir. 

Özelliğin şu anda iOS cihazlar için test aşamasında olduğu belirtiliyor. Expiring Groups özelliğinin ne zaman aktif edileceği ise şimdilik belirsiz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.