Odanızı yeniden tasarlayan yapay zeka aracı: RoomGPT

RoomGPT, yüklediğiniz görseli modern, minimalist, profesyonel, tropik ve vintage olmak üzere 5 farklı temada yeniden modelliyor. Araç, hem geliştiricilere hem de son kullanıcılara hitap eden bir yaklaşım ile karşımıza çıkıyor.
Odanızı yeniden tasarlayan yapay zeka aracı: RoomGPT

Hatırlarsanız, daha önce kullanıcıların odalarını yeniden tasarlayan yapay zeka aracı Interior AI'dan sizlere bahsetmiştik. Oda tasarımında kullanabileceğiniz bir başka yapay zeka aracı da RoomGPT. Geliştirme platformu Vercel'in hazır şablonlarından biri olan RoomGPT, geliştiricilerin bu şablonu kullanarak üretebileceği oda modellemesi araçlarının bir demosu niteliğinde. 

RoomGPT, oda varyasyonları üretmek için ControlNet isimli bir makine öğrenimi modeli kullanıyor. RoomGPT'ye yüklediğiniz fotoğraflar Next.js API kullanan makine öğrenimi modeli üzerinden yeniden modelleniyor. Makine öğrenimi modeli Replicate'te tutulurken, görsel depolama için Upload kullanılıyor. 

Geliştiricilerin yanı sıra odalarını yeniden tasarlamak isteyen son kullanıcıların da RoomGPT'den yararlanması mümkün. RoomGPT, yüklediğiniz görseli modern, minimalist, profesyonel, tropik ve vintage olmak üzere 5 farklı temada yeniden modelliyor. Görseli yüklemeden önce görselde odanın hangi bölümünün yer aldığını da belirtmeniz isteniyor.

Örneğin aşağıdaki örnekte yemek odasının minimalist şekilde yeniden modellemesi talep edildi. Bunun karşılığında RoomGPT, ofisin mutfak bölümünde yer alan pek çok eşyayı kaldırarak, beyazın ağırlıklı olduğu bir modelleme sundu. 

Her iki görsel arasındaki farkları daha detaylı olarak incelemek istiyorsanız, sayfanın üst kısmında yer alan buton üzerinden karşılaştır seçeneğini tercih etmeniz yeterli. Böylece RoomGPT, her iki görseli de üst üste bindirerek değişikliklerin daha kolay incelenmesini sağlıyor. 

RoomGPT yüksek trafik nedeniyle günde yalnızca 3 görsel üretmenize müsade ediyor. Şimdiye kadar 92 binden fazla kişinin ürünü kullandığını da belirtmekte fayda var. 

Her ne kadar RoomGPT son kullanıcılar için bir demo sunsa da, Interior AI'dan farklı olarak geliştiricilerin buna benzer ürünler ortaya koyabilmesini amaçladığını tekrar edelim. Eğer siz de RoomGPT benzeri araçlar inşa etmeyi düşünüyorsanız, RoomGPT'nin Github sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.