TAG ve motosiklet servisleri nedeniyle Martı'ya erişim engeli geliyor

İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirdi.
TAG ve motosiklet servisleri nedeniyle Martı'ya erişim engeli geliyor

Ülkemizdeki elektrikli scooter kiralama sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Martı'nın, İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununa azaltmak adına Tek Araçla Gidelim (TAG) isimli yeni bir platform kurduğunu geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık.

Boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturan TAG, özellikle taksicilerin tepkisini çekmişti. Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulaması ile internet sitesine erişim engeli getirdi.

Martı'nın web sitesi ve mobil uygulamasına erişim engeli getirilmesi ile sonuçlanan davanın İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından açıldığını da ekleyelim.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası tarafından hazırlanan dilekçede TAG platformunun taksici olmayan ve toplu taşıma aracı kullanım belgesi bulunmayan kişilerin araçlarını ticari amaçla kullandıkları belirtildi. Hatırlatmak gerekirse Martı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda TAG'ın hatır taşımacılığı modeli ile çalıştığını açıklamıştı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın iddialarına göre ise TAG, korsan taksi taşımacılığı gerçekleştiriyor. Bloomberght'de yer alan bilgilere göre mahkeme, www.marti.tech internet sitesi ile Martı mobil uygulaması üzerinden sunulan Martı TAG ve Martı Motosiklet ile ilgili erişim engeli getirilmesine hükmetti.

Erişim engeli kararının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) iletileceğini de paylaşalım. Şu an için Martı'nın web sitesi ve mobil uygulamasına erişilebiliyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.