Açık dünya oyunlarına odaklanan Believer, 55 milyon dolar yatırım aldı

Açık dünya türünde bir online oyun üzerinde çalışan Believer, Lightspeed Venture Partners liderliğinde 55 milyon dolar yatırım aldı.
Açık dünya oyunlarına odaklanan Believer, 55 milyon dolar yatırım aldı

Global oyun pazarının 2022 yılında 184,4 milyar dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Teknoloji dünyasının en popüler alanlarından biri haline gelen oyun sektörü, yatırımlar almaya devam ediyor. Açık dünya türündeki oyunlara odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Believer, A serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı.

Believer'ın 55 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Lightspeed Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners haricinde ise Andreessen Horowitz (a16z), Bitkraft Ventures, Riot Games, 1Up Ventures, Cleveland Avenue ve The Tornante Company da katıldı.

2022 yılının ilk aylarında kurulan Believer, en son geçtiğimiz Kasım ayında 25 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 55 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Believer girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 80 milyon dolara ulaşmış oldu.

2022 yılında Michael Chow, Shankar Gupta-Harrison ve Steven Snow tarafından Los Angeles'ta kurulan Believer, temelinde bir oyun stüdyosu olarak çalışıyor. Believer kurucu ekibinin daha önce oyun dünyasının önemli firmalarında çalışan kişilerden oluştuğunu da ekleyelim.

Bugüne kadar herhangi bir oyunu piyasaya sunmayan Believer, oyun geliştirme süreçlerine devam ediyor. Believer tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 55 milyon dolarlık yeni yatırım, ekibin büyütülmesi ve oyun geliştirme süreçlerinin hızlandırılması için kullanılacak. Açık dünya türünde bir online oyun üzerinde çalışan Believer'ın önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde oyununu piyasaya sunması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.