M3 çipini kullanan yeni MacBook Air, WWDC 2023'te tanıtılabilir

M1 işlemcisinin ardından M1 Ultra, M1 Pro, M1 Max ve M2 çiplerini kullanıma sunan Apple, M3 çipini yeni modelleri ile birlikte WWDC 2023'te tanıtabilir.
M3 çipini kullanan yeni MacBook Air, WWDC 2023'te tanıtılabilir

2020 yılında M1 işlemcisi ile karşımıza çıkan Apple, yakaladığı başarıyı işlemcisinin yeni versiyonları ile devam ettiriyor. M1 işlemcisinin ardından M1 Ultra, M1 Pro, M1 Max ve M2 çiplerini kullanıma sunan Apple, yeni işlemcisini kısa zaman içinde tanıtabilir.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, M3 çipini kullanan yeni modellerini Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2023'te tanıtabilir. Karşımıza çıkacak Apple ürünleri arasında ise yeni MacBook Air modelleri yer alıyor.

Mark Gurman'a göre WWDC 2023'te, 13 ve 15 inç ekran boyutlarına sahip olması beklenen iki yeni MacBook Air modeli tanıtılacak. Hatırlatmak gerekirse M2 çipini kullanan MacBook Air modeli 13.6 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 15 inçlik daha büyük bir MacBook Air modeli üzerinde çalışan Apple, söz konusu modeli M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte kullanıma sunabilir.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre M serisinin yeni işlemcisi olması beklenen M3, 13 inçlik yeni MacBook Air modeli tarafından kullanılacak. Haziran ayında tanıtılması beklenen yeni MacBook Air modellerinin teknik özellikleri konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bu yıl içinde tanıtılması beklenen bir diğer model ise yeni iMac. Tıpkı 13 inçlik MacBook Air modeli gibi gücünü M3 çipinden alacak olan yeni iMac modelinin, 24 inç ekran boyutuna sahip olması da bekleniyor. WWDC 2023'te tanıtılmayacak olan yeni iMac, 2023 yılının ikinci yarısında satışa sunulacak. M3 çipi ve yeni Mac modelleri ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.