Robot teknolojileri sektörünü 2023'te şekillendirecek trendler

Robot teknolojisi, uzun zamandır üzerinde çalışılan alanlardan biri. Özellikle 2023 ve sonrası için pek çok sektörde kullanımının daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor.
Robot teknolojileri sektörünü 2023'te şekillendirecek trendler

Robot teknolojisi artık her sektörde aktif rol oynamaya başladı. Gündelik hayatın bir parçası olan robotların sayısı 3 milyonu aştı. Bunun en büyük nedeni Covid-19 pandemisi olarak gösteriliyor. 2023'te robot teknolojileri piyasasının neredeyse 35 milyar dolar olacağı konuşuluyor. Robot teknolojisinin en çok kullanıldığı sektörler arasında elektrik-elektronik, tıp, otomotiv ve hizmet sektörü geliyor. Robotlar günümüzde daha çok insanların yapmak istemediği, tekrarlanan veya tehlikeli işlerde insanın yaşayamadığı  ortamlarda kullanılıyor.

Robot teknolojisi uzun zamandır üzerinde çalışılan alanlardan biri. Özellikle 2023 ve sonrası için pek çok sektörde kullanımının daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor. "2023'te sektörü hangi trendler etkileyecek?" sorusu merak uyandırıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.