Görüntüleme başına ödemeli video içeriklerine odaklanan Zarta, a16z liderliğinde 5.7 milyon dolar yatırım aldı

İzleme başına ödemeli video içeriğine odaklanan, reklamsız içerik oluşturucu platformu Zarta, Andreessen Horowitz'in (a16z) liderliği üstlendiği ve Endeavour, AirAngels, Dragonfly Capital'ın katıldığı turda 5.7 milyon dolar yatırım aldı.
Görüntüleme başına ödemeli video içeriklerine odaklanan Zarta, a16z liderliğinde 5.7 milyon dolar yatırım aldı

İzleme başına ödemeli video içeriğine odaklanan, reklamsız içerik oluşturucu platformu Zarta, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde 5.7 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Endeavour, AirAngels, Dragonfly Capital da katıldı. 

2021 yılında, Luba Yudasina tarafından hayata geçirilen platform, içerik oluşturucuların videoları yüklemesine, ücretsiz bir önizleme için parametreleri ayarlamasına ve ardından tüm videonun kilidini açmak için izleyicilerden küçük bir miktar ücret almasına olanak tanıyor. Platform aslında iki yönlü çalışıyor ve iki farklı kitleyi odağına alıyor; içerik oluşturucular ve izleyiciler.

Zarta'nın kendi web sitesine baktığımızda şirketin misyonunda şu detay dikkat çekiyor; izleyicilerin yalnızca gerçekten izlemek istedikleri içerikler için ödeme yapması ve içerik oluşturucuların kazandıklarıyla geçimlerini sağlayabilmeleri. Yani şirket, bir videonun kilidini her açtığında kimi desteklemek istediğini izleyicinin kendisine bırakıyor. Zarta'daki içerik oluşturucuların ise izleyicilerini pahalı bir abonelik için ödeme yapmaya ikna etmesi gerekmiyor. İçerik oluşturucunun kitlesi, her tam görüntüleme için 10 sent ödediğinde, içerik oluşturucu da net bir geri bildirim alıyor. Bu geri bildirimlerde izleyicilerin görmek istedikleri içerikler gibi bilgiler yer alıyor. 

Platformda, içerik oluşturucular videolarını yüklüyor ve izleyiciler de her birinin bir bölümünü ücretsiz olarak izleyebiliyor. Eğer izlemeye devam etmek istenirse 10 sent karşılığı diğer videoların kilidi açılıyor. İçerik oluşturucular ödemenin yüzde 75'ini alırken, Zarta da operasyonel maliyetleri ve işlem ücretlerini karşılamak için yüzde 25'ini alıyor. 

Zarta'nın yeni yatırımı ekibini büyütmek için kullanacağı belirtiliyor. Zarta şu anda sınırlı içerik oluşturucuya sahip. Şirket bu yıl içinde daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.