Tıbbi kodlama ile prosedür ve tedavi sürecini dijitalleştiren CodaMetrix, 55 milyon dolar yatırım aldı

55 milyon dolar yatırım alan CodaMetrix, hasta kayıtlarının faturalandırma ve klinik araştırmalar için kodlara dönüştürülmesine yönelik karmaşık süreci basitleştirmeye odaklanıyor.
Tıbbi kodlama ile prosedür ve tedavi sürecini dijitalleştiren CodaMetrix, 55 milyon dolar yatırım aldı

Tıbbi kodlama üzerine odaklanan CodaMetrix, Seri A turda 55 milyon dolar yatırım aldı. 55 milyon dolarlık tur, SignalFire liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunda Frist Cressey Ventures, Martin Ventures, Yale Medicine, CU Healthcare Innovation Fund ve Mass General Brigham Physician Organizations da yer aldı. 

ABD merkezli şirket aslında bir yapay zeka platformu olarak konumlanıyor. CodaMetrix, 2019 yılında Hamid Tabatabaie tarafından faaliyete geçti. Tıbbi kodlama olarak tanımlanan prosedür ve tedavi sürecini dijitalleştiren girişim; sağlık hizmeti sağlayıcılarının sağlanan hizmetler için sigortacıları ve hastaları faturalandırmasına olanak tanıyor; hasta kaydı tutuyor. Yani CodaMetrix aslında, hasta kayıtlarının faturalandırma ve klinik araştırmalar için kodlara dönüştürülmesine yönelik karmaşık süreci basitleştirmeye odaklanıyor.

Bir taraftan sağlık kurumlarının hasta kaydı tutması konusunda yardımcı oluyor. Geliştirdikleri yazılım, hastaların tıbbi raporlarını analiz ederek hastalığın teşhis ve tedavisine yönelik tahminlerde bulunuyor. Şirketin amacı ise sağlık harcama maliyetlerini düşürmek. 

CodaMetrix, ABD genelinde 111 hastaneyle çalışıyor. Şirket, önümüzdeki süreçte bu sayıyı 200'e çıkarmayı hedefliyor. Bu hastaneler arasında Mass General Brigham, Yale Medicine, Henry Ford Health ve University of Colorado Medicine yer alıyor. 

Bu alanda çalışan tek şirket, Coda Metrix değil. Fathom, RCxRules ve Nym Health bu alanda faaliyet gösteriyor. CodaMetrix, diğerlerinden farklı olarak sağlık kurumlarına gelir-gider döngüsüyle ilgili hizmet veriyor.

2023 yılı dijital sağlık platformları için hızlı başladı. Bu ayın başında CVS Health, birinci basamak sağlık hizmeti şirketi Oak Street Health’i yaklaşık 10,6 milyar dolarlık anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Bu haberin duyurulmasının ardından 2012 yılında kurulan Oak Street Health (OSH) hisseleri, yüzde 29,7 yükseldi. Geoff Price, Griffin Myers ve Mike Pykosz tarafından faaliyete geçen şirket, şimdiye kadar 405,3 milyon dolar yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.