Teknoloji topluluklarına odaklanan Bitwise Industries, 80 milyon dolar yatırım aldı

Bitwise Industries'in 80 milyon dolarlık yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları arasında yer alan Kapor Center ve Motley Fool'un ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Teknoloji topluluklarına odaklanan Bitwise Industries, 80 milyon dolar yatırım aldı

Yetersiz hizmet alan topluluklardaki kişiler için teknoloji odağında hizmetler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Bitwise Industries, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bitwise Industries tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı.

Bitwise Industries'in 80 milyon dolarlık yatırım turu, şirketin eski yatırımcıları arasında yer alan Kapor Center ve Motley Fool'un ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Kapor Center ve Motley Fool haricinde ise Goldman Sachs Asset Management ve Citibank da katıldı.

Alınan 80 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Bitwise Industries girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 180 milyon dolara ulaştı. Resmen açıklanmasa da şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bilgilere göre Bitwise Industries'in değerlemesi ise 600 milyon dolar.

En son 2021 yılının Şubat ayında 50 milyon dolar yatırım alan Bitwise Industries, değerlemesini 200 milyon dolar olarak açıklamıştı. Kısacası Bitwise Industries, aradan geçen 2 yıllık süre içinde değerlemesini 3 katına çıkarmayı da başardı. Bitwise Industries tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, daha fazla insanın dijital ekonomiye katılmasını sağlamak ve şirketin yeni bölgelerde hizmet vermesi için kullanılacak.

Bitwise, yatırım ile birlikte Chicago'da hizmet vermeyi de planlıyor. Teknoloji sektörü ve iş anlamında popüler olmayan şehirlerinde teknoloji odaklı topluluklar oluşturmayı hedefleyen Bitwise Industries, 2013 yılında Irma Olguin ve Jake Soberal tarafından California'da kuruldu.

Söz konusu şehirlerdeki kişilere yazılım konusunda eğitimler veren Bitwise Industries, ortak çalışma alanları da sunuyor. Bitwise Industries tarafından aktarılan bilgilere göre kullanılmayan sinema, tiyatro salonu ve restoran gibi noktalar yenilenerek ortak çalışma alanlarına dönüştürülüyor. Oluşturduğu teknoloji topluluğu ile birlikte yazılım servisleri de sunan Bitwise Industries, 15 ABD eyaletinde toplamda 500'den fazla müşteriye sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.