Apple, invaziv olmayan yani iğnesiz kan şekeri ölçüm cihazı geliştiriyor

Kan şekeri seviyelerini ölçmek için kullanılacak cihazın iPhone boyutunda olduğu belirtiliyor.
Apple, invaziv olmayan yani iğnesiz kan şekeri ölçüm cihazı geliştiriyor

Bloomberg editörlerinden Mark Gurman'ın bu hafta başı yayınlanan rapora göre; Apple invaziv olmayan yani iğnesiz kan şekeri ölçüm cihazı geliştiriyor. Bu konuyla ilgili önemli adımlar atıldığı belirtildi. Tasarlanması planlanan cihazın bileğe takılabiliyor. Cihazın iPhone boyutunda olduğu söylendi. Kan şekeri seviyelerini ölçmek için kullanılacak.

Cihaz, vücuttaki glikoz konsantrasyonunu belirlemek için deri altından bir lazer ışığı yansıtmak için silikon fotonik çip geliştiriyor. Şirketin amacı, bu sistemle insanları prediyabetik olmaları durumunda uyarabilmek. Diyabet gelişmeden önce yaşam tarzı değişikliklerini mümkün kılmak istiyor.

Haziran 2021'de hem Apple Watch modellerinin gelecekte kazanacağı sağlık özelliklerini hem de bir sonraki Apple Watch'ın sahip olacağı özellikleri paylaştı. Rapora göre Apple, akıllı saatleri üzerinden kandan şeker ölçümü yapabilecek bir özellik üzerinde çalıştığı açıklandı. Apple'ın sunacağı çözümde ise Apple Watch modelinin bir şekilde kullanıcının kanını derisi üzerinden analiz ederek şekerini ölçen bir teknoloji kullanılacağı belirtildi. 

Diyabet, yaşam boyu yakın takip gerektiren bir hastalık. Dolayısıyla Covid-19 pandemisi sürecinde düzenli kontrolleri aksatılan kronik hastalıklar arasında yer aldı. Çünkü bu hastaların kontrollerinin aksaması kısa ve uzun vadede önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak. Özellikle ABD'de bu sayı oldukça yüksek. Ülke genelinde  34 milyondan fazla kişi diyabet hastası. Bu rakam yetişkin (ergin) nüfusun yüzde 34,5'ine denk geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.