SPONSORLU

Yenibiriş 100 Bin İstihdam İçin Afet Bölgesinde Sahaya İndi

11 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından bölgenin yeniden ayağa kalkması ve yaraların sarılması için uzun soluklu bir iyileşme süreci yaşanırken, Yenibiriş de bu süreçte bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek ve iş bulabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla geçici yerleşim birimlerinde Yenibiriş İstihdam Merkezleri kuruyor. Proje kapsamında ilk mobil istihdam ofisini Gaziantep Nurdağı`nda hizmete açan Yenibiriş, bu çalışmalarına Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ile devam edecek.
Yenibiriş 100 Bin İstihdam İçin Afet Bölgesinde Sahaya İndi

2000 yılından bu yana iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren Yenibiris.com, yaşanılan bu zor dönemlerde birebir temasın önemini bilerek bölgede bulunanlar için 100 bin istihdam hedefi ile bir çalışma başlattı. Deprem felaketinden etkilenen 11 ilde vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek ve iş bulabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla geçici yerleşim birimlerinde Yenibiriş İstihdam Merkezleri kuruluyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yenibiriş.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özmen, “İstihdam desteği, özellikle uzun soluklu iyileşme çalışmalarının odağında yer alıyor. Bizler de bu süreçte bölgede kalan, bölgeden göç eden vatandaşlarımıza istihdam kapılarının açılması için yoğun bir çalışma başlattık. Firmalarımızla birlikte sinerji yaratıp, bu zorlu günlerde bir nebze de olsa fayda sağlayabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

İlk mobil istihdam ofisi Gaziantep Nurdağı’nda kuruldu

Yenibiriş İstihdam Merkezlerinin ilki mobil ofis olarak Gaziantep Nurdağı'nda çalışmalarına başladı. Mobil merkezde Yenibiriş işe alım uzmanları ve gönüllülerden oluşan bir ekip hazır bulunuyor. Bölgedeki depremzede vatandaşlar istihdam merkezine gelerek özgeçmiş oluşturma konusunda destek alıyor. Yenibiriş İstihdam Merkezleri bölgede bulunan vatandaşların iş ihtiyaçlarını anlaşmalı kurum ve kuruluşlar ile paylaşarak hızlı bir şekilde sonuçlandırmayı hedefliyor. İyileşme sürecinin uzun soluklu olacağını düşündüklerini belirten Uğur Özmen, “O nedenle etkilenen illerimizdeki çalışmalarımızı düşünürken bu illerdeki özel faaliyetimizin yıl boyunca sürebileceğini ön görerek planlarımızı yaptık. Hedefimiz bölgede 100 bin istihdama aracı olabilmek. O nedenle Gaziantep Nurdağı`nda başlayan çalışmalarımız Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ile devam edecek. Paralelinde de kalan 6 ilimiz için çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Hedef 100 Bin İstihdam

100 Bin İstihdam hedefi ile başlayan çalışmalarında Yenibiriş, istihdam desteği verebilecek tüm firmalara iş birliği çağrısında bulunuyor. Bölgenin yeniden ayağa kalkması sırasında faaliyet gösterecek Türkiye`nin önde gelen inşaat firmaları ile temasa geçen Yenibiriş, firmaların tüm istihdam ihtiyaçlarını bölge halkı ile buluşturacak. Mobil istihdam ofislerinin de etkisiyle Yenibiriş bölgede doğacak yeni ihtiyaçları anında belirleyerek firmalarla iş arayan depremzedeleri bir araya getirebilecek.

“İlk Adım Bizden”

Yenibiriş.com Pazarlama Genel Müdür
Yardımcısı Uğur Özmen

Planlanan çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yenibiriş.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özmen, “Yaşadığımız acının tarifi çok zor. Yenibiriş olarak afetin ilk gününden itibaren verebileceğimiz destekler üzerinde çalışıyoruz. Ana faaliyet konumuz olan istihdam desteği, özellikle uzun soluklu iyileşme çalışmalarının odağında yer alıyor. Bizler de bu süreçte bölgede kalan, bölgeden göç eden vatandaşlarımıza istihdam kapılarının açılması için çalış başlattık. İlk adımı biz atarak örnek olabilmek adına uzaktan çalışılabilecek ekiplerimizden Tele-Satış Uzmanlığı için 11 ilimize özel bir ilan yayınladık. Bunun dışında Teknoloji departmanımızda part-time çalışabilecek, yazılımla ilgilenen ve afetten etkilenmiş öğrencilerimize kapımızı açtık. Bu pozisyonda başlayacak öğrencilerimize İstanbul`da konaklama imkânı da sunacağız. Bu ilk adımın ardından, birebir temas ve yerinde gözlemin en önemlisi olduğunun bilincinde olarak sahaya inmeye karar verdik. İlkini Nurdağı`nda açtığımız Yenibiriş İstihdam Merkezlerimizi diğer illerimizde de yaygınlaştırarak bölgedeki vatandaşlarımızın sürekli yanında olmaya ve istihdam konusunda destek vermeye devam edeceğiz. Firmalarımızla sinerji oluşturup 100 bin istihdama ulaşmak ve bu zorlu günlerde bir nebze fayda sağlayabilmek en önemli hedefimiz” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar kentlerinden ayrılmak istemiyor”

İlk mobil istihdam ofislerini Gaziantep Nurdağı`nda hizmete açtıklarını belirten Uğur Özmen, “Gördüğümüz ilgi karşısında bölgedeki ihtiyacı yerinde tespit edebilmek adına verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu anlamış olduk. Gezici ekiplerimiz çadır ve Konteyner alanlarına bire bir giderek bilgi verdi ve bilgiler topladı. Tırımıza gün içerisinde gelen vatandaşlarımıza hem süreçle ilgili bilgi verme hem de yapabilecekleri iş ve yetkinliklerini toplama fırsatımız oldu. Yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımızın bulundukları yerde kalma eğiliminin yüksek olduğunu gözlemledik. Aynı zamanda aile fertleri de yaşadıkları felaketin ağırlığı nedeniyle birbirlerinden ayrılmak istemiyor. Bu nedenlerle de bulacakları işin Nurdağı ve çevresinde olması çok önemli” diye konuştu.

“Odağımızda bölgesel istihdam var”

100 bin istihdam hedefinin odağında bölgesel istihdam olduğuna dikkat çeken Uğur Özmen, “Burada amacımız bölge halkının kendi şehrinde iş imkanları ile buluşabilmesi. Bunun için işverenlerin ciddi desteğine ihtiyaç var. Bölgeye gelecek, bölgede taşeron çalıştıracak firmaların bölge halkından istihdamını sağlaması için çağrılarımız devam ediyor. Bunun yanında, bölgeden ayrılan vatandaşlarımızın da yeni ikametlerinde iş bulma ihtiyaçları bulunuyor. Firmaların merkez ofislerinde ve ilgili illerdeki çalışma alanlarında depremzede vatandaşlarımız için özel ilanlar yayınlamalarını sağladık. Farklı illere geçen afetzedelerimiz bu ilanlar üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Bölgenin yeniden inşa edilmesine katkı sağlayacak firmalara çağrı!

Depremden etkilenen illerde afet öncesi çalışan nüfus dışında, deprem sonrası çalışmak isteyen daha önce hiç çalışmamış gençler ve kadınların olduğuna da dikkat çeken Uğur Özmen, “Bu istekleri de kişilerin yetkinliklerine, yapabileceklerine göre topluyor ve çalışabilecekleri alanlara yönlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. Projemizin başından itibaren aktarmaya çalıştıkları konunun bölge halkının bulunduğu yerde istihdam edilmesi olduğunu kaydeden Uğur Özmen, “Bu nedenle bölgedeki yeniden inşa sürecine destek olacak tüm firmalara, toplamaya başladığımız bu bilgileri değerlendirmeleri ve bizlerle iş birliği yapmaları konusunda çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.