Anıları üç boyutlu olarak yeniden görüntülemeye izin veren mobil uygulama: Wist

Wist ile kullanıcılar, akıllı telefonlarında çekilen normal bir videoyu üç boyutlu bir hale dönüştürebiliyor ve ardından web tarayıcılarında, telefonlarında veya bir sanal gerçeklik içinde videoyu, olayın geçtiği yerde oynatabiliyor.
Anıları üç boyutlu olarak yeniden görüntülemeye izin veren mobil uygulama: Wist

Gelişen teknoloji, hayatın birçok alanında büyük kolaylık sağlarken kimi zaman insanları korkutan yönlerini de ortaya çıkarabiliyor. 2011 yılında hayatımıza giren, birçoğumuzu teknolojinin korkunç yönleriyle yüzleştiren Black Mirror dizisini eminim birçoğunuz izlemiş ve diziye dair çoğu detayı da hatırlıyordur. Dizinin ilk sezonunun üçüncü bölümü The Entire History of You'da da insanı korkutan ama aynı zamanda "gerçeğe dönüşse ne olur" sorusunu sormasına neden olan bir konu işleniyordu.

Bölümde, insanların tüm yaşamı, kulaklarının arkasına enjekte edilen ''grain'' adı verilen mini bir çipe kaydediliyordu. Bu kaydetme sadece bir anla sınırlı değildi ve grain insanların uyanık olduğu her saniyeyi kaydediyordu. Sonrasında ise, istenilen geçmiş bir tarihte yaşanan olaylar izlenebiliyordu. Şimdi bu teknoloji, kısmen gerçeğe dönmüş durumda. 

Wist, akıllı telefonlarda çekilen videoyu üç boyutlu hale getiriyor

Wist adlı uygulama da kişilerin anılarını üç boyutlu olarak yeniden görüntülemesine izin veriyor. Wist ile kullanıcılar, akıllı telefonlarında çekilen normal bir videoyu üç boyutlu bir hale dönüştürebiliyor ve ardından web tarayıcılarında, telefonlarında veya bir sanal gerçeklik içinde videoyu, olayın geçtiği yerde oynatabiliyor. Wist'in kurucu ortağı Andrew McHugh, görüntüyü yakalama sırasında rengi, derinliği, cihaz pozunu, sesi ve sahne bilgilerini kaydettiklerini söylüyor. 

Sonuç olarak, Wist ile kaydedilen görseller tabii ki sizin aklınızdaki anılarınız değil; daha önce aynı yerde kaydedilmiş bir hologram. 

Wist'in iOS uygulaması, görüntü ve sese ek olarak bir sahnenin derinlik bilgilerini yakalamak için daha yeni iPhone'larda LIDAR tarayıcıyı kullanıyor. 

Wist'i şu anda App Store'da arayarak cihazınıza indirmeniz mümkün değil, ancak girişimin web sitesi üzerinden bekleme listesine kaydınızı yaptırabilirsiniz. Gelecekte Black Mirror'daki teknoloji tam olarak hayata geçirilir mi, bilinmez. Ancak Wist'in sunduğu teknoloji bunun için bir adım olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.