Uydu iletişim bağlantısı özelliği, Android ekosistemine de geliyor

Android akıllı telefonlar için işlemciler üreten önemli markalar tarafından yapılan duyurulara göre uydu iletişim bağlantısı özelliğinin Android'e gelmesi için çalışmalar sürüyor.
Uydu iletişim bağlantısı özelliği, Android ekosistemine de geliyor

Apple'ın iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri ile birlikte duyurduğu uydu iletişim bağlantısı özelliği, geçtiğimiz Kasım ayında ABD ve Kanada'daki iPhone sahipleri için kullanıma sunuldu. Uydu iletişim bağlantısı özelliği konusundaki çalışmalarına devam da eden Apple, geçtiğimiz aylarda ise söz konusu teknoloji için 450 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurmuştu.

Şu an için sadece iOS platformunda ve belirli ülkelerde karşımıza çıkan uydu iletişim bağlantısı özelliği, ilerleyen dönemlerde Android ekosistemi için de kullanıma sunulacak gibi görünüyor. Android akıllı telefonlar için işlemciler üreten önemli markalar tarafından yapılan duyurulara göre uydu iletişim bağlantısı özelliğinin Android'e gelmesi için çalışmalar sürüyor.

Üst seviye akıllı telefon için uydu iletişim bağlantısı özelliği

Konu ile ilgili ilk açıklama, geçtiğimiz Ocak ayında Android pazarının en önemli işlemci üreticisi konumunda bulunan Qualcomm tarafından geldi. Qualcomm, Android akıllı telefonlar için uydu iletişim bağlantısı özelliği sunmak adına Iridium Communications firması ile iş birliğine gittiğini duyurdu.

Üst seviye Android telefonlar için sunulması beklenen Qualcomm'un uydu iletişim bağlantısı özelliği, 2023 yılının yaz aylarında kullanıma sunulabilir. Qualcomm’un uydu iletişim bağlantısı özelliği, sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ve X70 Modem sistemi kullanan telefonlarda çalışacak.

Uydu iletişim bağlantısı özelliği konusunda çalışmalar yaptığını duyuran bir diğer firma ise Samsung oldu. Akıllı telefonları ve Exynos işlemci ailesi ile birlikte teknoloji dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Samsung, dün yaptığı bir açıklama ile birlikte uydu iletişim bağlantısı özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre uydu iletişim bağlantısı özelliği, Samsung tarafından üretilen Exynos Modem 5300 ile birlikte çalışabilecek. Söz konusu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Motorola ile iş birliği

Android akıllı telefon pazarının önemli işlemci üreticilerinden olan MediaTek de uydu iletişim bağlantısı özelliği üzerinde çalıştığını resmen duyurdu. MediaTek'in uydu iletişim bağlantısı özelliği ile ilgili detayların önümüzdeki hafta düzenlenecek olan MWC 2023 çerçevesinde Motorola akıllı telefonlar ile birlikte duyurulması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.