Google Dokümanlar'ın tasarımı yenileniyor

Google Workspace'deki Drive, Docs, Sheets ve Slide ürünleri, Material Design 3 tasarım sistemiyle uyumlu hale getirilecek. Google dokümanları Smart Chips kapsamında 3. parti uygulama entegrasyonları da sunmaya başlayacak.
Google Dokümanlar'ın tasarımı yenileniyor

Google paylaştığı bir blog gönderisiyle dokümanların tasarımını yenilediğini duyurdu. Google Workspace'deki Drive, Docs, Sheets ve Slide ürünleri, Material Design 3 tasarım sistemiyle uyumlu hale getirilecek.

Google dokümanlardaki tasarım değişikliklerinin Gmail'in yenilenen görünümüyle uyum içinde olması dikkat çekiyor. Google'ın araç çubuğu ve yorumlar gibi öğeleri, beyaz renkteki belge sayfasından ayırmak için daha koyu tonlar kullanmayı tercih ettiği görülüyor. Başka bir değişiklik ise "Paylaş" düğmesinde göz çarpıyor. Paylaş düğmesinin, Google'ın şu anda düğme için kullandığı hafif yuvarlanmış köşeli dikdörtgenden farklı olarak daha yuvarlak olması dikkat çekiyor.

Google tasarım değişikliklerinin yanı sıra 3. parti uygulama entegrasyonu da sunmaya başlayacak. İlk olarak Ekim ayında duyurulan Smart Chips özelliği, kullanıcıların dokümanlara doğrudan 3. parti uygulamalar eklemesini sağlıyor. 

Desteklenen uygulamalar arasında Atlassian, Asana, Figma, Miro, Tableau ve ZenDesk yer alıyor. Önümüzdeki haftalarda uygulama entegrasyonlarının yayına alınması bekleniyor. 

Bununla beraber şirket, kendine ait Smart Chips entegrasyonları da yayına alacak. Bu entegrasyonlar arasında emoji ile oylama, kronometre ve Sheets için tarih kısayolu ve Dokümanlar için takvim davet chip'leri bulunmakta. 

Şirketin değişkenleri göz önünde bulunduran hazır şablonlara ağırlık verdiğini de belirtelim. Böylece Google dokümanlar üzerinden iş akışında tekrarlanan görevlerin hızlıca yerine getirilebilmesi amaçlanıyor. Google dokümanların kendini yenileyerek hem pazardaki konumunu korumaya hem de kullanıcıların verimliliğini artırmaya odaklandığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.