Meta, Messenger'da BeReal benzeri “Roll Call” özelliğini test ediyor

Roll Call tıpkı BeReal'da olduğu gibi ön ve arka kameralardan çekilen fotoğraflarla kullanıcıların anlık olarak ne yaptıklarını paylaşmalarını sağlıyor.
Meta, Messenger'da BeReal benzeri “Roll Call” özelliğini test ediyor

2022'de yılın iPhone uygulaması olarak seçilen BeReal, Instagram'ın kullanıcı tabanını hedefleyen uygulamalar arasında yer alıyor. 2022'nin Ekim ayında BeReal benzeri Roll Call özelliğini Instagram DM'de test eden Meta, şimdi de Messenger'da test etmeye başladı.

Messenger'da yer alan Roll Call, ilk olarak uygulamalarda test sürümündeki özellikleri keşfetmesiyle tanınan Matt Navarra tarafından farkedildi. “Roll Call” tıpkı BeReal'da olduğu gibi ön ve arka kameralardan çekilen fotoğraflarla kullanıcıların anlık olarak ne yaptıklarını paylaşmalarını sağlıyor. Roll Call özelliği üzerinden paylaşım yapan kullanıcılar, diğer Roll Call paylaşımlarını da görebiliyor. 

Bildiğiniz üzere BeReal, kullanıcılara bir bildirim göndererek onları içerik paylaşımına teşvik ediyor. Roll Call'da ise otomatik olarak gönderilen bir bildirim bulunmuyor. Bunun yerine kullanıcılar, diledikleri zaman bir grup sohbetinde roll call başlığı başlatabiliyor. Yani grup sohbetinde "Günün kahvesini bana göster" yazıp gruptaki diğer kullanıcıların kahve fotoğrafları içeren Roll Call fotoğraflarını paylaşmasını sağlayabiliyorsunuz. 

Katılımı teşvik etmek için arayüzde bir geri sayım katmanı kullanılıyor. Özellik kapsamında 5 dakika içinde fotoğraf paylaşmanız gerekiyor. Paylaşımlarınız 24 saat içinde siliniyor. 

Şu an için roll call özelliğinin ne zaman kullanıcılara açılacağı ya da kullanıma açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.