YouTube Music, kullanıcılarının kendi radyo istasyonlarını oluşturmasına izin veriyor

"Radio Builder" olarak adlandırılan özelliğe, iOS veya Android uygulamasında YouTube Music ana sayfasının "Your music tuner" bölümünden erişebilmek mümkün. 
YouTube Music, kullanıcılarının kendi radyo istasyonlarını oluşturmasına izin veriyor

YouTube Music, kullanıcıların kendi özel istasyonlarını oluşturmalarına olanak tanıyan yeni bir özelliği yayına aldı. "Radio Builder" olarak adlandırılan özelliğe, iOS veya Android uygulamasında YouTube Music ana sayfasının "Your music tuner" bölümünden erişebilmek mümkün. 

Radio Builder ile kişiye özel radyoyu oluştururken, en fazla 30 sanatçı seçilebiliyor. Yalnızca bu isimlerden şarkılar dinlemek isteyip istemediğinizi veya benzer müzisyenlerin şarkılarının dahil edilip edilmeyeceğini belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu sanatçıların ne sıklıkta görüneceğini seçebiliyor ve istasyonun havasını değiştiren filtreler uygulayabiliyorsunuz. "Yeni keşifler" veya "rahatlatıcı şarkılar" gibi belirli filtreleri kullanarak sonuçlarınızı daha da kişiselleştirebiliyorsunuz.

Radyoyu kişisel çalma listelerinden ayıran sürekliliğinin olması. Yani diyelim ki bir çalma listesi oluşturdunuz ve bunu dinliyorsunuz, liste bir noktadan sonra bitiyor. Ancak kişisel radyoda akış sürekli olarak, kullanıcının istediği şekilde sağlanıyor. YouTube Music'te halihazırda çok sayıda algoritmik olarak yönetilen istasyon ve karışık çalma listeleri varken, kişinin kontrol edebileceği istasyonlara sahip olması da güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.

Aslında benzer bir şekilde Spotify'da da radyolar var, ancak bunlar kişiselleştirilmiş radyolar değil. Daha ziyade sanatçı ve şarkı odaklı ilerliyor. YouTube Music'in bu noktada kişiselleştirmeye önem vermesi güzel bir artı.

YouTube, Radio Builder özelliğini geçen yıl test etmeye başlamıştı. Google sözcüsü Paul Pennington, tüm kullanıcıların söz konusu özellikten yararlanabileceğini söylüyor. Yeni deneyim, YouTube Music'in hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılara sunulduğu tüm ülkelerde, iOS ve Android için kullanımda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.