Müşterek hikaye üretimine odaklanan Web3 oyunu Strider, 5.5 milyon dolar yatırım aldı

Makers Fund ve Fabric Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında Shima Capital, Sfermion ve Magic Eden yer aldı.
Müşterek hikaye üretimine odaklanan Web3 oyunu Strider, 5.5 milyon dolar yatırım aldı

Müşterek hikaye üretimine odaklanan Web3 oyunu Strider, 5.5 milyon dolar yatırım aldı. Makers Fund ve Fabric Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında Shima Capital, Sfermion ve Magic Eden yer aldı. Bu yeni yatırım turu ile birlikte girişimin yatırım miktarı 8.5 milyon dolara ulaştı. 

Yatırım Strider'ın ekibini genişletmesinde kullanılacak. Bununla beraber, üretim ve dağıtım araçlarıyla içerik üreticilerin platforma getirilmesi teşvik edilecek. 

Girişimin faaliyet alanı 

Strider, girişim fikri kadar güçlü ekibiyle de dikkat çekiyor. Şirket, oyun sektörünün deneyimli isimleri Andrew N. Green, Michael Brozman, Mike Cala ve Nick Braccia tarafından kuruldu. Andrew N. Green'in aynı zamanda eski Andreessen Horowitz ortağı olduğunu belirtelim. 

Oyuncuların aynı zamanda üretici olarak konumlanmasını hedefleyen oyun, Web3 teknolojilerinden faydalanarak bu üretimlerin sahiplenilmesini de sağlayacak. Şu anda alpha test sürümünde olan oyun daha çok oyunlaştırılmış hikaye anlatıcılığını andırıyor. 

Oyuncular ise adeta bir oyun şirketindeki topluluk yöneticisi olarak konumlanıyor. Oyuncuların profilinde katıldığı hikayeler ve oluşturulan görevler yer alıyor. 

Girişimin hedefleri

Oyuncuların, hızlıca yeni dünyalar ve IP'ler yaratması desteklenirken, oluşturulan dünya için yeni kullanıcı kazanımının gerçekleşmesi amaçlanıyor. Ayrıca oyuncuların en iyi içerikleri oluştururken, bunları oylayabilmesi de planlanıyor. Böylece en iyi içeriğin zirvede yer alacağını söyleyebiliriz.

Buradan hareketle şirket, başlarda bir DAO olarak konumlanmayı düşünse de, şirket içinde mobil oyun deneyimi geliştirmek öne çıktı. 

Kullanıcılar, erişilebilirliği yüksek bir arayüzde bir hikaye yaratırken, hikayenin karakterleri ve tarihi gibi ortaya çıkan tüm bilgiler üzerinde müşterek üretim yetkisine sahip olacak. Kullanıcıların topluluk ve etkileşim odaklı ödüller tanımlaması da sağlanacak. 

Platform kapsamında oyuncular kendi üretimlerinin sahibi olurken, fikri mülkiyetin elde tutulması için eşsiz fırsatlar sunulacak.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.