Koç Holding, Ford ve LG Energy Solution, batarya hücresi üretimi için anlaşma imzaladı

Koç Holding'in KAP'a yaptığı açıklamalara göre şirket, Ford ve LG Energy Solution ile birlikte batarya hücre üretimi tesisi kurmak için anlaşma imzaladı.
Koç Holding, Ford ve LG Energy Solution, batarya hücresi üretimi için anlaşma imzaladı

Bataryalar ve enerji sektörü, teknoloji dünyasının en önemli alanlarından birini oluşturuyor. Batarya teknolojileri ile ilgili çalışmalar, hem ülkemizde hem de tüm dünyada her geçen gün daha da hızlanarak devam ediyor. Koç Holding'in KAP'a yaptığı açıklamalara göre şirket, Ford ve LG Energy Solution ile birlikte batarya hücre üretimi tesisi kuracak.

Paylaşılan bilgilere göre Ford, LG Energy Solution ve Koç Holding arasında Ford ve LG Energy Solution tarafından Ankara'da kurulması planlanan batarya hücre üretimi yatırımına Koç Topluluğu'nun katılması konusunda iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla tarafların ön niyetlerini içeren bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalandı.

Şu an için sadece niyet mektubu imzalayan şirketlerin anlaşması halinde, 2026 yılında üretime başlanacak. İlk etapta yıllık 25 GW-saat kapasiteye ulaşması beklenen batarya hücre üretim tesisinin 2029 yılında ise kapasitesini 20 GW saat artırılarak toplam 45 GW saate ulaşması hedefleniyor.

Proje kapsamında üretilecek olan batarya hücreleri ise Ford Otosan tarafından yeni nesil Transit araçların üretiminde kullanılacak. Ford, LG Energy Solution ve Koç Holding tarafından imzalanan niyet mektubunun 12 ay boyunca geçerli olacağını da ekleyelim. Koç Holding tarafından paylaşılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük deprem felaketinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm imkânlarımızı ülkemiz için harekete geçirdik. Dayanışma ruhuyla yaraları sarmak için çalışıyoruz. Bu olağanüstü zor dönemin atlatılmasında ülkemize yapılacak yatırımların büyük önem taşıdığı inancındayız.

Bu kapsamda ülkemize otomotiv sektöründe önemli bir küresel rekabet avantajı kazandıracak bu tesis yatırımını iki önemli küresel şirket ile birlikte hayata geçirme kararlılığımızı vurguluyoruz. Ülkemize başsağlığı diliyor, bu zor günleri birlik ve dayanışma içerisinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.