Elon Musk, Twitter'ın algoritmasını önümüzdeki hafta açık kaynak haline getireceğini söyledi

Elon Musk, Twitter üzerinden bir takipçisine verdiği cevapta, Twitter'ın algoritmasının önümüzdeki hafta açık kaynak haline getirileceğini söyledi.
Elon Musk, Twitter'ın algoritmasını önümüzdeki hafta açık kaynak haline getireceğini söyledi

Elon Musk, Twitter üzerinden bir takipçisine yazdığı cevap ile ilginç bir bilgi paylaştı. Musk, Twitter'ın algoritmasının önümüzdeki hafta açık kaynak haline getirileceğini söyledi. Öncelikle, Musk'ın Twitter'da sıklıkla benzer yorumlar yaptığını ve bu yorumların her zaman gerçeğe dönüşmediğini söylemekte fayda var. Ancak Musk'ın Twitter'ı açık kaynak haline getirmeyi istediği bir süredir bilinen bir gerçek. Bu nedenle Elon Musk'ın paylaşımı kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. 

Musk, kendisini açık kaynaklı Twitter'a teşvik eden bir tweet'e yanıt olarak, "Algoritmamız gelecek hafta açık kaynak haline geldiğinde ilk başta hayal kırıklığına uğramaya hazır olun, ancak hızla gelişecek!" ifadesini kullandı. Bu noktada "açık kaynak" teriminin, genellikle herkes tarafından görüntülenmek, değiştirilmek ve yeniden dağıtılmak üzere herkesin erişimine açık olan yazılım veya kaynak kodunu ifade ettiğinin de altını çizelim. 

Musk, geçmişte defalarca, platformun algoritmasını açık kaynak yapma fikrini desteklediğini, bunun şeffaflık açısından önemli bir adım olduğunu söylemişti. Özellikle birkaç ay önce birçok kullanıcının Twitter yerine açık kaynaklı bir platform olan Mastodon'a göç etmesi de aslında Twitter'ı ve dolayısıyla Musk'ı biraz baskı altında bıraktı diyebiliriz. 

Twitter'ın açık kaynaklı bir platforma dönüşmesi platformu baskılardan kurtarabilir, hatta yasa koyucuları ve düzenleyicileri uzak tutmaya yardımcı da olabilir. Ancak bu fikrin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği, eğer gerçekleşirse ne gibi sonuçlarla birlikte geleceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Twitter'da işten çıkarmalar devam ediyor

Bu arada Musk ve Twitter'la ilgili tek haber bu da değil. Elon Musk, kısa bir süre önce işten çıkarmaların sona erdiğini söylemişti, ancak anlaşılan durum pek de öyle olmadı. Paylaşılan bilgilere göre satış ve mühendislik departmanlarındaki düzinelerce Twitter çalışanı geçen hafta işten çıkarıldı. Bu da Musk'ın kasım ayında işten çıkarmama sözü vermesinden bu yana en az üç kere daha işten çıkarma yaptığı anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.