Fintech sektöründe yapılan yatırımlar 2022'de 415,1 milyar dolara ulaştı

Fintech sektörü her geçen gün daha da gelişiyor ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ile biraz daha büyüyor. Yapılan çalışmalara baktığımızda 2023 itibarıyla fintech sektörünün 195 milyar dolar değerinde olduğunu görüyoruz.
Fintech sektöründe yapılan yatırımlar 2022'de 415,1 milyar dolara ulaştı

Fintech sektörü her geçen gün daha da gelişiyor ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ile biraz daha büyüyor, sektörde tüketici odaklı adımlar aslında bir hayli hızlı atılıyor. Özellikle ülkemizde, regülasyonların da etkisiyle hızlı büyüyen sektörde yatırımlar ve tüketici benimsemesi de oldukça hızlı. Bu kapsamda endüstrinin nereye gittiğine dair araştırmalar da her geçen gün yenileniyor ve farklı bilgileri gözler önüne seriyor. 

Yapılan çalışmalara baktığımızda 2023 itibarıyla fintech sektörünün 195 milyar dolar değerinde olduğunu ve bu sektörde yaklaşık 30 bin fintech girişiminin bulunduğunu görüyoruz. Beklentilere göre 2024 yılında fintech sektörünün değeri 188 milyar dolara ulaşacak. 2017'de global fintech sektörü geliri yaklaşık 90,5 milyar dolardı. Bu sayı o zamandan beri yüzde 100'ün üzerinde arttı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.