CVS Health, birinci basamak sağlık hizmeti şirketi Oak Street Health’i yaklaşık 10,6 milyar dolarlık anlaşmayla satın alacağını duyurdu

Bu haberin duyurulmasının ardından 2012 yılında kurulan Oak Street Health (OSH) hisseleri, yüzde 29,7 yükseldi. Geoff Price, Griffin Myers ve Mike Pykosz tarafından faaliyete geçen şirket, şimdiye kadar 405,3 milyon dolar yatırım aldı. 
CVS Health, birinci basamak sağlık hizmeti şirketi Oak Street Health’i yaklaşık 10,6 milyar dolarlık anlaşmayla satın alacağını duyurdu

ABD'li sağlık girişimi CVS Health, birinci basamak sağlık hizmeti şirketi Oak Street Health’i satın alacağını duyurdu. Satın alma anlaşmasının yaklaşık 10,6 milyar dolar değerinde olduğu açıklandı. Bu kapsamda Oak Street Health'in CEO Mike Pykosz'ın satın almadan sonra şirkete başkanlık etmeye devam edeceği bildirildi. 

ABD merkezli Oak Street Health, 21 eyalette 169 klinikle çalışıyor. CVS, bu sayıyı 2026 yılına kadar 300'e çıkarmayı planlıyor. Bu haberin duyurulmasının ardından 2012 yılında kurulan Oak Street Health (OSH) hisseleri, yüzde 29,7 yükseldi. Geoff Price, Griffin Myers ve Mike Pykosz tarafından faaliyete geçen şirket, şimdiye kadar 405,3 milyon dolar yatırım aldı. 

CVS, sağlık alanında yaptığı yatırım ve satın almalarla gündemdeki yerini koruyor. Geçen ay kronik böbrek hastalığına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Monogram Health, 375 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Cigna Ventures, Humana, Memorial Hermann Health System, SCAN'ın yanı sıra TPG Capital, Frist Cressey Ventures, Heritage Group, Pura Vida, Investments ve Norwest Venture Partners vardı.

Christopher A. Booker ve Mike Uchrin tarafından kurulan şirket, 2019'dan beri kronik böbrek hastalığı olan kişilere evde bakım ve tedavi hizmeti sunuyor. Hastalık ve ilaç tedavisi dahil olmak üzere geleneksel sağlık hizmetlerine yönelik yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Veriye dayalı karar verme yöntemi kullanan şirket, geçmiş zamanda saptanan verileri bir referans olarak kullanıyor. Böylece hastanın yaşam kalitesi artıyor. Tedavi maliyeti düşüyor. Şirket ülke genelinde 34 eyalette faaliyet gösteriyor.

Aynı ay içinde online terapi hizmeti Array Behavioral Care'in yatırım turuna liderlik ettiğini duyurdu. 25 milyon dolarlık yatırım turuna Wells Fargo Strategic Capital, Harbour Point Capital, Health Velocity Capital, OSF Healthcare, HLM Venture Partners ve OCA Ventures  katıldı.

1999 yılında kurulan şirket, Geoffrey Boyce ve aynı zamanda doktor olan Jim Varrell tarafından faaliyete geçirildi. ABD merkezli şirket, ülkenin ilk online terapi hizmeti veren girişimi olarak kabul ediliyor. Şirket, yaklaşık 24 yıldır sanal terapi ve psikiyatri hizmetleri sunuyor. Yüzlerce hastaneyle iş birliği yapan şirket, 2020 yılında 350 bin kişiye hizmet verdi.

Ayrıca Ağustos ayında uzaktan hasta izleme ve bakım girişimi Signify Health (SGFY)’i  8 milyar dolara satın almayı planladığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.