Kronik böbrek hastalığına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Monogram Health, 375 milyon dolar yatırım aldı

Christopher A. Booker ve Mike Uchrin tarafından kurulan şirket, 2019'dan beri kronik böbrek hastalığı olan kişilere evde bakım ve tedavi hizmeti sunuyor.
Kronik böbrek hastalığına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Monogram Health, 375 milyon dolar yatırım aldı

Kronik böbrek hastalığına odaklanan uzaktan hasta izleme platformu Monogram Health, 375 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turunda CVS Health, Cigna Ventures, Humana, Memorial Hermann Health System, SCAN'ın yanı sıra TPG Capital, Frist Cressey Ventures, Heritage Group, Pura Vida, Investments ve Norwest Venture Partners yer aldı. 

Christopher A. Booker ve Mike Uchrin tarafından kurulan şirket, 2019'dan beri kronik böbrek hastalığı olan kişilere evde bakım ve tedavi hizmeti sunuyor. Hastalık ve ilaç tedavisi dahil olmak üzere geleneksel sağlık hizmetlerine yönelik yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Veriye dayalı karar verme yöntemi kullanan şirket, geçmiş zamanda saptanan verileri bir referans olarak kullanıyor. Böylece hastanın yaşam kalitesi artıyor. Tedavi maliyeti düşüyor. Şirket ülke genelinde 34 eyalette faaliyet gösteriyor. 

Özellikle ABD'de 37 milyon kişi kronik böbrek hastalığından muzdarip. Bu hastalık böbrek işlevinin uzun bir süreçte ilerleyici kaybı olarak tanımlanıyor. İşlev kaybı kritik bir düzeye ulaştığında tüm organlarını etkileyen ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor.

Özellikle ABD'de bu alanda çalışan sağlık girişimleri dikkat çekiyor. Geçen ay uzaktan hasta izleme platformu Alio 18 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 18 milyon dolarlık yatırım turu, Widjaja Family Investment Office tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 50 milyon doların üzerine çıktı. Alio, yeni gelen yatırımı Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek için kullanacak.

2012'nin Ağustos ayında David Kuraguntla ve Samit Gupta tarafından kurulan şirket, böbrek hastalıkları üzerine odaklanıyor. Diyalize giren hastaları uzaktan izleme hizmeti sunuyor. 2022'nin başında uzaktan sıcaklık, kalp atışı gibi verileri toplamak için geliştirdiği video bazlı görüntüleme sistemi için FDA'dan yani Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.