ChatGPT rakibi Bard, hatalı cevabı ile Alphabet hisselerini düşürdü

Önümüzdeki süreçte resmen kullanıma sunulması beklenen Bard, yolculuğuna hatalı bilgi vererek başladı.
ChatGPT rakibi Bard, hatalı cevabı ile Alphabet hisselerini düşürdü

Google'ın ChatGPT benzeri yapay zeka destekli bir sohbet robotunu test etmeye başladığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. İki gün önce ise konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Google, ChatGPT rakibi olarak geliştirdiği Bard'ı resmi olarak duyurdu.

ChatGPT ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Bard, kullanıcılarının sorduğu sorulara yapay zeka desteği ile birlikte cevaplar veriyor. Önümüzdeki süreçte resmen kullanıma sunulması beklenen Bard, yolculuğuna hatalı bilgi vererek başladı.

Google'ın yapay zeka destekli chatbotu Bard, kullanıcısından gelen soruya hatalı bir bilgi ile cevap verdi. Konuyu ilginç kılan detay ise Bard'ın hatalı cevabının, Google'ın Twitter reklamı ile karşımıza çıkması oldu. Kısacası Google, Bard'ın hatasını yanlışlıkla Twitter üzerinden paylaşmış oldu.

Google tarafından paylaşılan reklamda bir kullanıcı, Bard chatbotuna James Webb Uzay Teleskobunun yaptığı yeni keşifleri soruyor. Bard'ın cevapları arasında ise kendi güneş sistemimizin dışında yer alan bir gezegeni fotoğraflayan ilk teleskobun James Webb Uzay Teleskobu olduğu yer alıyor.

Alphabet hisseleri yüzde 7 oranında düşüş yaşadı

Bard tarafından kullanıcısına sunulan bu bilgi ise tamamen yanlış. Kendi güneş sistemimizin dışında yer alan bir gezegenin ilk fotoğrafı 2004 yılında Avrupa Güney Gözlemevi'nde yer alan Very Large Telescope'dan (VLT) geldi. Bard'ın hatalı bilgi verdiğinin ortaya çıkmasının ardından Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in hisseleri yüzde 7 oranında düşüş de yaşadı.

Yapay zeka destekli chatbotların arama motorlarının geleceği olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını dün duyurmuştu. Bard'ın da gelecekte Google arama motoruna eklenmesi sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.