WhatsApp Durum'a yeni özellikler eklendi: emoji tepkiler, bağlantı önizlemesi ve sesli mesaj paylaşımı

Eklenen özellikler arasında emoji tepkiler, özel hedef kitle seçici, link paylaşımı için önizleme, yeni Durum bildirimi için profil halkaları ve ses kaydı paylaşımı yer alıyor.
WhatsApp Durum'a yeni özellikler eklendi: emoji tepkiler, bağlantı önizlemesi ve sesli mesaj paylaşımı

Meta bugün paylaştığı bir gönderi ile WhatsApp Durum'a yeni özellikler eklendiğini açıkladı. Eklenen özellikler arasında emoji tepkiler, özel hedef kitle seçici, link paylaşımı için önizleme, yeni Durum bildirimi için profil halkaları ve ses kaydı paylaşımı yer alıyor. Bu yeni güncelleme ile birlikte WhatsApp Durum'un, yavaş yavaş Instagram Hikayeler'e dönüşmeye başladığını söylemek mümkün.

Instagram'da gördüğümüz yakın arkadaşlar seçimini andıran Özel hedef kitle seçici ile paylaştığınız Durum'un kimlere gösterileceğini seçebiliyorsunuz. Bağlantılarınız arasında yer alan ancak durumunuzu görmesini istemediğiniz kişileri belirtebiliyorsunuz. Ya da küçük bir grup ile paylaşmak istiyorsanız "Sadece şu kişilerle paylaş" seçeneğini tercih edebiliyorsunuz. 

Ses kaydı paylaşımı ise daha önce Twitter'da gördüğümüz sesli Tweetler'i andırıyor. Kullanıcılar, en fazla 30 saniye uzunluğunda olan sesli mesajları Durum üzerinden paylaşabiliyor. 

Instagram'dan tanıdık gelen bir diğer özellik ise Durum'a bırakılan emoji tepkiler. Kullanıcılar bağlantılarının Durum'larına emoji tepkiler bırakabiliyor. Bırakılabilen emojiler ise şöyle: 😍 😂 😮 😥 🙏 👏 🎉 💯

Son olarak Durum'da bağlantı paylaşımı yaptığınızda, tıpkı bir mesaj gönderiminde olduğu gibi bağlantının önizlemesinin karşınıza çıkacağını belirtelim. Böylece kullanıcılar bağlantıya tıklamadan önce içeriği hakkında bilgi sahibi olabilecek. 

Yeni Durum bildirimi için profil halkaları özelliği ise yeni durum paylaşımında kullanıcıların profillerinin etrafındaki halkaların yeşil renkte görünürlük kazanmasını sağlıyor. Bu özellik de Instagram'dan size tanıdık gelmiş olabilir. 

Tüm bu özellikler,  önümüzdeki haftalarda dünyanın her yerindeki kullanıcılara kademeli olarak açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.