Twitter ve TikTok'a bazı operatörlerden erişim sağlanamıyor

Şu anda baktığımızda Türk Telekom, Turkcell, Superonline gibi servisler üzerinden erişim sağlanamazken Kablonet ve Vodafone üzerinden erişebildiğimizi gördük.
Twitter ve TikTok'a bazı operatörlerden erişim sağlanamıyor

Twitter'a Türkiye'den erişim engeli yaşanıyor. Şu anda baktığımızda Türk Telekom, Turkcell, Superonline gibi servisler üzerinden erişim sağlanamazken Kablonet ve Vodafone üzerinden erişebildiğimizi gördük. Aynı zamanda TikTok'a erişim engeli yaşandığı da paylaşılan bilgiler arasında.

Ülkemizde yaşanan iki büyük deprem sonrasında birçok yardım şu anda sosyal medya platformları üzerinden duyuruluyor. Yani aslında bu platformların varlığı şu anda enkazdaki vatandaşlarımız, depremzedeler ve yardımseverler için oldukça hayati bir önem taşıyor.

Konuyla ilgili henüz bir açıklamaya rastlamadık. Detaylar geldikçe güncellemeye devam edeceğiz. 

Güncelleme:

Mars Datacenter Yatırımları kurucu ortağı Selçuk Saraç'ın paylaştığı bilgiye göre kapatma kararının ardından ülke için yayın trafiği aşağıdaki şekilde gerçekleşti.

Aynı zamanda NetBlocks, gerçek zamanlı ağ verilerine göre Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığının onaylandığını söyleyerek aşağıdaki görseli paylaştı.

Güncelleme 2:

Dün geç saatlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın, Twitter yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Twitter’ın dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye ile daha fazla iş birliği içerisinde olma taahhüdü verdiği bilgisi paylaşıldı. Daha sonra Elon Musk, daha fazla bilgi edinmek için çalıştıklarına dair bilgi paylaştı. Bu açıklamaların ardından Twitter ve TikTok, önce kademeli olarak, daha sonra tüm operatörlere yeniden açıldı.

Şu anda Twitter'a ve TikTok'a sorunsuz bir şekilde girilebiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.