E-devlette depremzedelere yardım için 2 yeni servis

İki yeni servis, depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara yönelik hizmet veriyor.
E-devlette depremzedelere yardım için 2 yeni servis

Maraş merkezli 10 kenti etkileyen depremlerin ardından enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yardımları organize etmek üzere çeşitli çalışmalar yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedelere yardım ulaştırmak ve bağış yapmak isteyenlere yönelik iki uygulama geliştirdi. 

En Yakın Kan Bağış Merkezi uygulamasıyla depremden zarar gören kişilere kan vermek isteyenlere yardımcı olmayı amaçlıyor. Kan bağışçıları, en yakın kan bağış merkezini e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. En yakın noktada bulunan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezine ait adres, telefon ve çalışma saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca, harita üzerinden seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

“Deprem Bağış Kampanyası” ile nakdi bağışları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefleniyor. Yardım yapmak isteyenler AFAD'a ve Türk Kızılay'a ait iki ayrı "Deprem Bağış Kampanyası" hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden bağışta bulunabilecek. Böylece bağış kampanyalarına yönelik dijital hizmetlerin erişime açıldı. e-Devlet Kapısı, bağış yapmak isteyenlere, ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

Dün Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatılmıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.