E-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı

Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros, PTT, Yemeksepeti, Çiçeksepeti, Getir ve Amazon depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'nde yer alıyor.
E-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlattı.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, “Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım sağlayacaktır” denildi.

İlgili başlık altında ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, kadın hijyen seti, bebek maması, atkı, bere, eldiven gibi öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışı yapılacak. E-ticaret pazar yerlerinin satıcılarından herhangi bir komisyon bedeli alınmayacak. Platformlarda ürün listesi sürekli yenilenecek. Böylelikle öncelikli ihtiyaç ürünlerinin deprem bölgesine hızlı bir biçimde ulaştırılacak.

Kullanıcılar tarafından sipariş edilen temel ihtiyaç malzemeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın belirleyeceği teslimat noktalarından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla kargo ve lojistik işletmecileri tarafından deprem bölgesine ulaştırılacak. 

Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros,  PTTYemeksepeti, Çiçeksepeti,Getir ve Amazon depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'nde yer alıyor. İsterseniz bu sitelerin tümünden desteğinizi sunabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.