Vietnam merkezli elektrikli araba üreticisi VinFast ABD ve Kanada'da küçülme kararı aldı

İki ülkede yer alan operasyonlarını birleştirme kararı alan VinFast, çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Eski bir çalışanın yayınladığı LinkedIn gönderisinde 35 kişinin bu durumdan etkilendiği belirtildi. 
Vietnam merkezli elektrikli araba üreticisi VinFast ABD ve Kanada'da küçülme kararı aldı

Vietnam merkezli elektrikli araba üreticisi VinFast ABD ve Kanada'da küçülme kararı aldı. İki ülkede yer alan operasyonlarını birleştirme kararı alan şirket, çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Eski bir çalışanın yayınladığı LinkedIn gönderisinde 35 kişinin bu durumdan etkilendiği belirtildi. 

VinFast'in yeniden yapılanma planının şirketin ABD pazarına girmeye hazırlandığı ve ülkedeki araç teslimatınu Şubat ayına ertelediği sırada gerçekleşmesi dikkat çekti. 

VinFast, 2018 itibarıyla biri sedan diğeri SUV modeli olmak üzere iki araçla girmişti. Şirket, 400 milyon dolar yatırımla kendi batarya hücrelerini üretmesiyle dümenini elektrikli otomobillere çevirmişti. Geçen yılın Ocak ayında VinFast, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli aracı piyasaya sürdü. ve ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı. Aracın fiyatı 690 milyon dong yani 30 bin 190 dolar olacağı duyuruldu. 

Aynı ay, elektrikli otomobil alanında rekabet avantajını kuvvetlendirmek isteyen VinFast, yeni nesil batarya teknolojisi geliştiren StoreDot'a 80 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım turuna Golden Energy Global Investment katıldı. Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge geliştirmek ve ölçeği genişletmek için kullanılacak. Şirket şimdiye kadar 14 yatırımcıdan toplam yatırım miktarı 190,5 milyon dolar aldı.

Tüm dünyada elektrikli otomobil sektörü hızla büyüyor. Bu araçlar, Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Buna paralel olarak yatırımlar 2023'te de hızla devam ediyor olsa da üreticiler bazı aksaklıklar yaşamıyor değil. 

Geçen ay Hollanda merkezli elektrikli araç üreticisi Lightyear, elektrikli araba modeli Lightyear 0'ın üretimini durdu. Lightyear yayınladığı bir blog yazısında stratejik yapılanma nedeniyle üretimi durduklarını söyledi. 270 bin dolar değerindeki aracı geçen Haziran ayında tanıtan şirket, Aralık ayında seri üretime gireceğini açıklamıştı. CES 2023’te güneş enerjisiyle çalışan yeni otomobil modeli Lightyear 2'yi tanıtan Lightyear, 2025'te otomobilin üretimine başlayacağını söyledi. Şirketin bu model için 6 yıldır çalıştığı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.