Yardım taleplerini tek bir noktadan sunan platform: Depremyardim.com

Kısa süre önce Depremyardim.com adresi üzerinden kullanıma sunulan proje, hem yardım için adres bildirimi yapmak hem de kayıtlı yardım taleplerine ulaşmamızı sağlıyor.
Yardım taleplerini tek bir noktadan sunan platform: Depremyardim.com

Depremzedeler için toplanma alanları, tesisler, oteller ve gönüllü evleri gibi kalacak yerleri gösteren bir platform olan Kalacakyer.org'u kısa süre önce sizlere aktarmıştık. 6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle halen pek çok vatandaşımız yardım bekliyor.

Depremler ile birlikte özellikle sosyal medyada yardım talepleri ile birlikte adreslerin paylaşıldığını görüyoruz. Gönüllü bir yazılımcı grubu, tüm yardım taleplerini tek bir noktada bir araya getirmek için Deprem Yardım Projesi isimli bir projeyi hayat geçirdi. 

Kısa süre önce Depremyardim.com adresi üzerinden kullanıma sunulan proje, hem yardım için adres bildirimi yapmak hem de kayıtlı yardım taleplerine ulaşmamızı sağlıyor. Depremyardim.com web sitesi içinde şu an 29 binden fazla kayıtlı yardım talebi bulunuyor. 

Depremyardim, il ve ilçe bazlı arama yapmanıza da olanak sağlıyor. Deprem Yardım Projesinin GitHub sayfasındaki açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Twitter, Instagram, Whatsapp ve çeşitli web siteleri gibi farklı kaynaklardan gelen tüm yardım çağrılarını topluyoruz ve bu veriyi sahada kullanılmak üzere anlamlı, rafine hale getiriyoruz. Amacımız bilgi teknolojilerini kullanarak ilgili kurum ve STK'lara yardımcı olmak ve afet zamanlarında açık bir veri platformu sağlamak.

Depremyardim projesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.