Depremzedeler için toplanma alanları, tesisler, oteller ve gönüllü evleri gibi kalacak yerleri gösteren platform: Kalacakyer.org

Paylaşılan liste, konaklanacak yerlerin güncel dolum durumlarına göre sürekli kontrol edilerek, yardıma ihtiyacı olan kişileri en doğru yere yönlendirmeye yönelik.
Depremzedeler için toplanma alanları, tesisler, oteller ve gönüllü evleri gibi kalacak yerleri gösteren platform: Kalacakyer.org

6 Şubat tarihinden gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremden sonra 11 ilimizden ne yazık ki kötü haberler gelmeye devam ediyor. Can kaybı her geçen gün artarken umutlarımızı da kaybetmemeye çalışıyor ve depremden sağ çıkanlar için elimizden gelen yardımları yapmaya devam ediyoruz. 

Depremden kurtulan, ancak bu soğuk havada kalacak yer konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için birçok tesis, otel ve gönüllü kapılarını açtı. Kalacakyer.org adlı platform, tüm Türkiye'de vatandaşlarımızı kalabileceği yerleri listeledi. Paylaşılan listenin konaklanacak yerlerin güncel dolum durumlarına göre sürekli kontrol edilerek, yardıma ihtiyacı olan kişileri en doğru yere yönlendirmeye yönelik olduğunun altını çizelim. Bu nedenle platformda acil ulaşım için bir WhatsApp destek hattı da mevcut.

Platformda, devletin, kurumların ve belediyelerin açmış oldukları tesisler ve bu tesislerin yerleri harita üzerinden görülebiliyor. Deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlarımızın konaklamalarına yönelik ücretsiz oda tahsisinde bulunan otellerin tüm listesi de görüntülenebiliyor.

Kalacakyer.org'da Ahbap ve Otelz'nin paylaştığı lokasyonlar da mevcut halde. Eğer evinizi, işletmenizi, otelinizi, tesisinizi depremzedelere açmak istiyorsanız sağ altta bulunan "Yer Paylaşmak İstiyorum" butonuna tıklayabilir ve Kalacakyer.org ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Zarar gören vatandaşlarımızın Kalacakyer.org sitesinden, WhatsApp numarasından ya da Twitter üzerinden ekibe ulaşarak hızla kalacak yer taleplerini iletebileceklerini ve mesaj alınır alınmaz en yakın yerlerin bilgisinin kendilerine verilmek üzere gerekli çalışmaların yapılacağını belirtelim.

Kalacakyer.org'u buradan inceleyip ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.