Mobil sağlık uygulama pazarının 2030'da yaklaşık 136,9 milyar dolara çıkması bekleniyor

2022'de 6,64 milyar akıllı telefon kullanıcısı bulunuyor. Yani dünya nüfusunun yüzde 83'ü bir akıllı telefona sahip. 18-29 yaş arası akıllı telefon kullanıcıların yüzde 77'si sağlık durumlarını takip etmek için mobil sağlık uygulamalarını kullanıyor.
Mobil sağlık uygulama pazarının 2030'da yaklaşık 136,9 milyar dolara çıkması bekleniyor

Mobil yaşam uygulamaları, sağlık profesyonellerinin hasta takibi için kullanılmasının yanı sıra ve bireyler tarafından kişisel sağlık verilerini takip etmek ve yönetmek amacıyla da kullanılmaya başlandı. Özellikle gebelik takibi, kalori, yemek ve su tüketimi sayar gibi sağlıklı beslenme, diyabet takibi, ilaç hatırlatıcı odağında hastalık takibi, fiziksel aktivite hesaplayıcı ve düzenli uyku için uyarıcı mobil uygulamalarının kullanımı arttı.

Bir taraftan uzaktan sağlık hizmeti ile mobil sağlık yaşam uygulamaları birçok kişi tarafından aynı şeymiş gibi algılanıyor. Uzaktan sağlık hizmeti bir hastanın evinden sağlık hizmetinin izlenmesini ve sağlık hizmeti sunulmasını sağlamak için gereken yazılım, donanım ve iletişim ağını ifade ediyor. Mobil sağlık hizmetleri mobil ağlar ve cihazlar kullanılarak sağlanmasını kapsıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.