Apple'ın ücretli abone sayısı 935 milyona ulaştı

Yılın ilk finansal çeyrek sonuçları ile birlikte açıklamalarda bulunan Apple, toplamda 935 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu duyurdu.
Apple'ın ücretli abone sayısı 935 milyona ulaştı

iPhone, AirPods, MacBook, iPad, Apple Watch ve Apple TV gibi donanım ürünleri ile ön plana çıkan Apple'ın 2 milyar aktif cihaz sayısını aştığını gün içinde sizlere aktarmıştık. Sadece donanım ürünleri geliştirmeyen Apple, uzun yıllardır sunduğu servisler ile birlikte de önemli bir gelir elde ediyor.

Yılın ilk finansal çeyrek sonuçları ile birlikte açıklamalarda bulunan Apple, toplamda 935 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu duyurdu. Sadece bir çeyrek önce 900 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple, 3 ay içinde 35 milyon ücretli abone kazandı. 1 yıllık süreye baktığımızda ise Apple'ın 2022 içinde toplamda 150 milyon ücretli abone kazandığını görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın sunduğu servisler arasında iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+, Apple One ve Apple Pay yer alıyor. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin servisleri, yılın ilk finansal çeyreğinde toplamda 20,8 milyar dolar gelir elde etti.

Bir önceki yılın aynı dönemine baktığımızda servislerin toplamda 19,5 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Kısacası Apple'ın servis gelirleri, bir yıl içinde yaklaşık yüzde 6 oranında artış yaşadı. Apple'ın paylaştığı bir diğer bilgi ise App Store abonelikleri ile ilgili oldu.

Aktarılan verilere göre App Store aboneliklerinde bir önceki yılın aynı döneminde oranla çift haneli büyüme gerçekleşti. Apple'ın en önemli servisleri arasında yer alan Apple Music'in kataloğunda önemli bir artış da yaşandı. Apple'ın paylaştığı verilere göre Apple Music platformunda 100 milyonu aşkın şarkı yer alıyor. Apple Music'in rakibi konumunda yer alan Spotify da geçtiğimiz günlerde ücretli abone sayısını açıkladı. Spotify tarafından aktarılan bilgilere göre platformun 205 milyon ücretli abonesi bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.