Snap üretimsel yapay zeka destekli AR gözlüklerine odaklanabilir

Spiegel'in paylaştıklarına göre, şirket, artırılmış gerçeklik geliştiricileri için yapay zeka araçlarını Lens Studio'ya entegre etmenin yollarını araştırıyor. 
Snap üretimsel yapay zeka destekli AR gözlüklerine odaklanabilir

Üretimsel yapay zeka (Generative AI) araçları kullanıcıların ilgi odağı haline gelirken, her geçen gün daha fazla şirket ürünlerine  üretimsel yapay zekayı dahil ettiğini duyuruyor. Şimdiye kadar AR filtreleri, Spectacles isimli gözlükleri ve Drone'u ile gündeme gelen Snap, dördüncü çeyrek için yaptığı kazanç görüşmesinde hissedarlara yeni bir ürünün sinyalini verdi. Görüşmede üretimsel yapay zeka destekli artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinden bahsedildi.

Yatırımcılar, Snap'in üretimsel yapay zekayı ürünlere ekleme konusundaki görüşünü merak edince, Snap CEO'su Evan Spiegel üretimsel yapay zekanın Snap'in kamerasını daha güçlü hale getirmek için kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca Spiegel, artırılmış gerçeklik gözlükleri dahil olmak üzere yapay zekanın artırılmış gerçekliğin büyümesinde kritik bir rol üstleneceğini belirtti. 

Spiegel'in aktardıklarına göre; üretimsel yapay zeka ilk olarak bir Snap içeriklerinin çözünürlüğünü ve netliğini artırmak için kullanılabilir. Hatta içeriklerde daha uç değişiklikler yapmak için de faydalanılabilir. Örneğin kullanıcılar, bir metin girdisi ile görselleri düzenlemek ya da Snap içerikleri üretmek için üretimsel yapay zekayı kullanabilir. 

Evan Spiegel şu an için bu tarz değişiklikleri içeren özellik ya da ürünler için bir yol haritasından söz etmedi. Ancak Spiegel'in paylaştıklarına göre, şirket, artırılmış gerçeklik geliştiricileri için yapay zeka araçlarını Lens Studio'ya entegre etmenin yollarını araştırıyor. 

Snap'in CEO'su, Snap ML araçlarını Lens Studio'ya entegre ettiklerinden bu yana, içerik üreticilerin olağanüstü şeyler ürettiğini belirtti. Lens Studio'da 300 binden fazla içerik üreticinin 3 milyondan fazla lens ürettiğini belirtmekte fayda var. 

Bunlara ek olarak Spiegel, 5 yıl gibi uzun bir dönemde ön gördüklerini paylaştı. Şu anda sanatçılar tarafından üretilen sınırlı sayıda 3 boyutlu model bulunması nedeniyle AR'ın sınırlamaları olduğunu belirten Spiegel, üretimsel yapay zekanın 3 boyutlu modelleri hızlıca üretebileceğini açıkladı. Bununla beraber Spiegel, AR gözlüklerde üretimsel yapay zeka kullanımı ile anlık 3 boyutlu AR filtrelerinin ortaya çıkarılabileceğini örneklendirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.