Chrome'da güvenli bir internet deneyimi için göz önünde bulundurmanız gereken 4 nokta

Google şifre yöneticisinden Gizlilik Kılavuzu sekmesine Chrome'da güvenli olmanın 4 yolunu paylaşıyoruz. 
Chrome'da güvenli bir internet deneyimi için göz önünde bulundurmanız gereken 4 nokta

Daha güvenli bir internet deneyimi her geçen gün daha fazla kullanıcının ilgi odağı haline geliyor. Google şifre yöneticisinden Gizlilik Kılavuzu sekmesine Chrome'da güvenli olmanın 4 yolunu paylaşıyoruz. 

Google şifre yöneticisi

ABD'deki her 10 kişiden 4'ü kişisel verisinin internette başkaları tarafından ele geçirildiğini ifade ediyor. Bu gibi tehlikelerden korunmak için eşsiz parolalar oluşturmak mühim. Bilgisayarınızda veya telefonunuzda parola oluşturmak için Google Password Manager'dan faydalanabilirsiniz. Bu sayede parolaları hatırlamak kolaylaşırken, otomatik olarak doldurma özelliğinden yararlanmak mümkün.

Google Password Manager'a doğrudan Chrome üzerinden erişebileceğinizi ekleyelim. Ayrıca şifrelerinizi Google Hesabı aracılığıyla senkronize etmeniz halinde, kayıtlı şifrelerinizi telefonunuzdaki ve dizüstü bilgisayarınızdaki Chrome'da, Android ve iOS uygulamalarında kullanmanızı sağlıyor. 

Gizlilik Kılavuzu sekmesi

<> 

Eğer detaylı bir değişikliğe ihtiyacınız varsa Gizlilik Kılavuzu'na bir şans verebilirsiniz. Gizlilik Kılavuzu,  adım adım gizliliğinizi nasıl yönetebileceğinizi gösteriyor. Gizlilik Kılavuzu sekmesi üzerinden Arama ve tarama kalitenizi, Güvenli Tarama korumanızı ve Üçüncü taraf çerez tercihlerinizi seçmeniz mümkün. Bu tercihleri yöneterek Chrome deneyiminizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Tarama verilerini silme 

Chrome'un Gizlilik ve güvenlik sekmesi üzerinden dilediğiniz zaman aralığına ait tarama verilerini silebilirsiniz. Platform, zaman aralığı olarak son bir saat, son 24 saat, son 7 gün, son 4 hafta ve tüm zamanlar olmak üzere birbirinden farklı seçenekler sunmakta. Ayrıca Tarama geçmişinin yanı sıra, çerezler ve diğer site verilerini silebilmeniz mümkün. Aynı şekilde önbellee alınan resimler ve dosyaları da temizleyebileceğinizi ekleyelim. 

Biyometrik kimlik doğrulama 

Uygulamayı kapatmanız gerektiği için yarıda kesilen bir Gizli oturumu devam ettirmek istiyorsanız,  biyometrik kimlik doğrulama kullanabilirsiniz. iOS'taki tüm Chrome kullanıcılarına açık olan bu özellik, yakın zamanda Android kullanıcılarına da sunulmaya başlandı. Özellikten faydalanabilmek için Chrome Ayarları üzerinden Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine basmanız gerekiyor. Bu adımın ardından "Chrome'u kapattığınızda gizli sekmeleri kilitle" seçeneğini AÇIK konuma getirmeniz yeterli. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.