General Motors, Lithium Americas'a 650 milyon dolar yatırım yaptı

General Motors, buradan elde edeceği ürünle 1 milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Yani General Motors'un amacı önümüzdeki dönemde batarya tedarik zincirinde problem yaşamamak.
General Motors, Lithium Americas'a 650 milyon dolar yatırım yaptı

General Motors, lityum tedarik yönetimini yapabilmek için lityum madenciliği alanında çalışan Lithium Americas'a 650 milyon dolar yaptı. Bu yatırım, ABD'nin Nevada eyaletinde yapılacak lityum madeni geliştirme anlaşmasının bir parçası olduğu açıklandı. General Motors, buradan elde edeceği ürünle 1 milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Yani General Motors'un amacı önümüzdeki dönemde batarya tedarik problem yaşamamak.

General Motors, elektrikli otomobil konusundaki en önemli yatırım alanının batarya üretiminde kullanılan hammadde olduğunu düşünüyor. Tam da bu noktada 650 milyon dolarlık yatırım şirket için oldukça önem taşıyor. General Motors, geçen Kasım ayında 2025'te 30 EV modelinin satışından 50 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi beklediğini söyledi. 

Öte yandan elektrikli araçlarda batarya aracın toplam maliyetinin dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Yani elektrikli araçların en pahalı bileşeni. Elektrikli araçlarda en yaygın batarya türü lityum iyon bataryalar. Enerji yoğunluğunun yüksek olan bu batarya türünün maliyeti de oldukça yüksek. 

2022'nin Aralık ayında Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, elektrikli uçaklar için lityum-iyon batarya üreten girişim Customcells'in 60 milyon dolarlık yatırım turuna katıldığını duyurdu. 60 milyon dolarlık yatırım turunu Avrupa'daki iklim teknolojileri üreten girişimleri destekleyen World Fund yönetti. Almanya merkezli girişim Customcells, elektrikli araç ve tıbbi ekipmanlara yüksek performanslı lityum-iyon batarya üretiyor.

Aynı yılın Mayıs ayında lityum iyon pillerin geri dönüşümünü yapan Kanada merkezli Li-Cycle, elektrikli araç endüstrisi için pil metalleri tedarik eden Glencore'dan 200 milyon dolar yatırım aldığı haberi gündeme geldi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.