VR oyunuyla matematik öğreten Prisms VR, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik (VR) oyunuyla matematik öğreten Prisms VR, Andreessen Horowitz liderliğinde 12.5 milyon dolar yatırım aldı
VR oyunuyla matematik öğreten Prisms VR, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik (VR) oyunuyla matematik öğreten Prisms VR, Andreessen Horowitz liderliğinde 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Boston'da matematik ve fizik öğretmenliği yapan Anurupa Ganguly tarafından 2020 yılında kurulan şirket, ABD'deki okullarda matematik yeterliliğini bir üst seviyeye taşımak istiyor. 

Ganguly'nin bu yatırımdan önce Ulusal Bilim Vakfı ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden aldığı hibelerle sermaye topladığını belirtelim. Şirket, Haziran 2021'de ise 1,2 milyon dolarlık bir tohum turu gerçekleştirdi.

Uygulamasını Meta Quest platformunda yayınlayan Prisms VR, okullara abonelik sattığından beri gelir akışını pozitife çevirdi. Prisms'in VR matematik içerik modülü, Meta Quest mağazasında yıllık abonelik modeliyle 24 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmakta. Prisms VR ekibi 15 kişiden oluşuyor. Ekip satışa yoğun bir şekilde odaklanmış durumda. 

Zira sanal gerçeklik ile öğrenme ABD'deki 110 okul bölgesinde kullanılıyor. 26 eyalette 100 binden fazla öğrenci Sanal gerçeklik ile öğrenmeden faydalanıyor. 

Prisms, bu yeni yatırımı, ekibinin büyümesini, ürünün benimsenmesini hızlandırmak için kullanmayı planlıyor. Buna ek olarak şirket, yatırımı, ABD genelinde daha fazla okulda programların genişletilmesinde değerlendirirken, yüksek öğretim ve diğer konularda ürün geliştirmeye ayıracak. 

ABD'deki eğitim verileri ve EdTech pazarı

Prisms VR, ayrıca 2022'nin aralık ayında bir EdTech raporu yayınladı. Bu raporda yer alan verilere göre, Pandemi, küresel öğrenci nüfusunun yüzde 91'inden fazlasını geleneksel okulların dışına itti. Ancak pandemiden önce bile ABD'li öğrencilerin yaklaşık üçte ikisi sınıf seviyesinde okuma yazma bilmiyordu.  Puanlar birkaç yıldır daha da kötüye gitmekte.

2021 yılında öğrencilerin yüzde 39'u sınıf seviyesinin altında kalırken, bu oran tarihsel olarak yüzde 29 olarak öne çıkmaktaydı. 2019 Uluslararası Eğilimler ve Matematik Bilimi Çalışması ise ABD'nin STEM yeterliliğinde diğer önde gelen ülkelere kıyasla geride kaldığını ortaya koydu.

Prisms VR, şu anda  ürünün kullanılmasının öğrenim açısından faydalarını araştırdığı üç çalışma yürütüyor. Bunlardan birinde öğrenme çıktılarında ortalama yüzde 10'luk bir artış tespit edildi.

Bu arada pazarda yaşanan tüm bu gelişmeler, eğitim teknolojileri sektöründeki girişimlerin 2021 ve 2022 yıllarında geçmiş yıllara kıyasla çok daha fazla yatırım aldığını gösteriyor. Prisms VR raporunda yer alan verilere göre, EdTech yatırımları 2021'de 8.3 milyar dolara, 2022'de ise 6.4 milyar dolara ulaştı. 

Hatırlarsanız, eğitim teknolojileri sektörünün pazar büyüklüğünün 244 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık. Artırılmış gerçeklik odaklı eğitim teknolojileri pazarı, 2023 yılında 5,3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak. Sanal gerçeklik odaklı eğitim teknolojileri ise 2023 yılında 640 milyon dolarlık bir pazar oluşturacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.