Baidu, ChatGPT benzeri uygulamasını mart ayında yayına alacak

Çinli arama devi Baidu, ChatGPT benzeri yapay zeka destekli bir sohbet uygulaması üzerinde çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu uygulamanın mart ayında yayına alınması planlanıyor.
Baidu, ChatGPT benzeri uygulamasını mart ayında yayına alacak

İlk olarak Bloomberg ve The Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere göre Çinli arama devi Baidu, ChatGPT benzeri yapay zeka destekli bir sohbet uygulaması üzerinde çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu uygulamanın mart ayında yayına alınması planlanıyor. Baidu, doğal dil anlama ve oluşturma konusunda birkaç yıl boyunca eğitilen büyük ölçekli bir makine öğrenimi modeli olan Ernie sistemine dayanacağını söyledi.

Mart ayında piyasaya çıkması planlanan Baidu'nun yapay zeka uygulaması, ilk olarak firmanın arama motoruna entegre edilecek. Bu da chatbot'un çoğunlukla Çince sonuçlar üreteceğini gösteriyor. Çin'deki diğer tüm bilgi kanalları gibi, Baidu'nun chatbot'unun da yerel düzenlemelere ve sansür kurallarına tabi olacağı tahmin ediliyor.

ChatGPT'nin teknolojisi, büyük miktarda veriden, kullanıcıların istemlerine insan benzeri bir şekilde nasıl yanıt verileceğini öğrenerek çalışıyor. Çin'deki sohbet robotları şu anda sosyal etkileşime odaklanırken ChatGPT, programlama ve makale yazma gibi daha profesyonel görevlerde daha iyi performans gösteriyor. Baidu'ya yakın bir kişi, şirketin kullanıcılar arama istekleri yaptığında yalnızca bağlantılar yerine chatbot tarafından oluşturulan sonuçları dahil etmeyi planladığını söyledi.

OpenAI, geçtiğimiz haftalarda Microsoft'tan ciddi bir yatırım almıştı. Baidu'nun söz konusu hamlesi, şirketin Microsoft'la rekabetini artırmasına da neden olacak. Dünyanın arama devi Google ise henüz ChatGPT'ye rakip bir ürün üzerinde çalışmıyor. Ancak buna rağmen şirketin CEO'su Sundar Pichai, Google'ın 2023'te yapay zeka dil özellikleri için çok fazla planının olduğunu söylemişti.

Yapay zeka rekabetinin nereye evrileceğini, şirketlerin bu konuda nasıl adımlar atacağını ise zaman gösterecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.