Teknoloji destekli klinik deney platformu Paradigm 203 milyon dolar yatırım aldı

Paradigm, nadir rastlanan hastalıklar üzerine odaklanan klinik deneyler üzerine çalışıyor. Karmaşık ve dağınık yürüyen klinik deneyler için doktorların, araştırmacıların ve büyük ilaç şirketlerinin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Teknoloji destekli klinik deney platformu Paradigm 203 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji destekli klinik deney platformu Paradigm 203 milyon dolar yatırım aldı. New York merkezli şirketin 203 milyon dolarlık yatırımı ARCH Venture Partners ve General Catalyst'in ortak liderliğinde gerçekleştirildi. Turun diğer katılımcıları arasında F-Prime Capital, LUX Capital, GV, Magnetic Ventures ve Mubadala Capital vardı. Yeni gelen yatırımın Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağı açıklandı. 

Paradigm, nadir rastlanan hastalıklar üzerine odaklanan klinik deneyler üzerine çalışıyor. Karmaşık ve dağınık yürüyen klinik deneyler için doktorların, araştırmacıların ve büyük ilaç şirketlerinin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Tedavi işe yarıyor mu, bir ilacın hangi dozları tedavi için uygun, muhtemel yan etkileri neler olabilir gibi bazı sorulara klinik araştırma ve deneyler sonunda cevap bulunuyor. Paradigm, bu noktada geliştirdiği alt yapı sayesinde klinik denemenin verimliliğini artırarak araştırmacıların sonuca daha kolay ulaşmasını sağlıyor. 

Paradigm, onkoloji odaklı klinik deneyler için hasta ya da sağlıklı gönüllü insan bulan sağlık girişimi Deep Lens'i satın aldığını duyurdu. Platform, ARCH Venture Partners tarafından geliştirildi. Dünyanın önde gelen yatırımcıları tarafından destekleniyor. 

Digital Health Business & Technology'nin veri tabanına göre, geçen yıl klinik araştırma teknolojisi geliştiren 17 girişime 300 milyon dolar yatırım yapıldı. ABD'de ise 430 binden fazla klinik araştırma gerçekleştirildi. Bu alan sağlık sektöründe yatırımcıların dikkatini çeken alanların başında geliyor. Çünkü klinik deneyler, yeni ilaçların çıkması, yeni tedavi süreçlerine dahil olması açısından oldukça önemli. Covid-19 pandemisi gibi karmaşık ve hızlı gelişen bir kriz anında bu durumu yönetmek zorlaştı. 

Kasım 2021'de dijital klinik deney platformu Medable, 304 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.