Kullanıcıların üçte ikisi, düşük performans sunan uygulama ve mobil sitelere yeniden dönmek istemiyor

Tüketiciler, her seferinde sorunsuz bir online alışveriş deneyimi sağlayabilen şirketleri tercih ediyor. Bu da sorunsuz bir alışveriş deneyiminin markanın ötesine geçtiğini gösteriyor.
Kullanıcıların üçte ikisi, düşük performans sunan uygulama ve mobil sitelere yeniden dönmek istemiyor

Covid-19 pandemisi döneminde hızlanan dijital dönüşüm, kişilerin e-ticarete olan talebini artırdı. Durum böyle olunca hem var olan e-ticaret platformları kendilerine yeni yeni özellikler ekledi ve altyapılarını güçlendirdi hem de bu dönemde birçok yeni platform piyasaya sürüldü. Olay e-ticaret platformlarından da çıktı ve birçok fiziksel mağazası olan markalar da bu dönemde e-ticarete yatırım yaptı. 

Modern teknoloji dünyasında e-ticaretin oldukça gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Artık tek tuşla alışveriş yapmak olağan bir hâl aldı. Üstelik bu durum, sağladığı maddi yararların yanı sıra kullanıcıların zamandan tasarruf edebilmesinin de önünü açıyor. Ancak perakende markalarının ve e-ticaret platformlarının söz konusu online alışveriş olduğunda dikkat etmesi gereken bazı metrikler bulunuyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.