Comcast'in dijital yayın platformu Peacock, 4. çeyrekte 1 milyar dolara yakın zarar etti

Comcast, geçtiğimiz günlerde dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre Peacock, son çeyrekte 978 milyon dolar zarar etti. Şirketin geçen yılın aynı çeyreğindeki zararı ise 559 milyon dolardı.
Comcast'in dijital yayın platformu Peacock, 4. çeyrekte 1 milyar dolara yakın zarar etti

Dijital dönüşümle birlikte izleme alışkanlıklarımızda da büyük değişimler yaşandı. Özellikle belirli jenerasyonlar analog televizyonlardan uzaklaşarak dijital platformlara yönelmeye başladı. Bu kapsamda artan rekabet bazı şirketlere yararken bazılarının da kullanıcılarını diğer platformlara kaptırmasına ve zarar etmesine neden oldu. Comcast'in yayın dijital platformu Peacock da son dönemde ciddi anlamda zarar edenlerden biri. 

Comcast, geçtiğimiz günlerde dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre Peacock, son çeyrekte 978 milyon dolar zarar etti. Şirketin geçen yılın aynı çeyreğindeki zararı ise 559 milyon dolardı. Yani Peacock için ciddi bir kayıp söz konusu. Comcast, Peacock'ın toplam kayıplarının yaklaşık 3 milyar dolara ulaşacağını düşünüyor. Bu da oldukça büyük bir meblağ. 

Comcast ayrıca Peacock'ın yıllık gelirinin neredeyse üç katına çıkarak 2,1 milyar dolara ulaştığını ve hizmetin dördüncü çeyrekte 5 milyon ek ücretli abone kazanarak toplam 20 milyon aboneyi aştığını duyurdu. Genel olarak ise Comcast dördüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 5'lik bir düşüşle 8 milyar dolar kazanç bildirdi. Comcast ayrıca aynı çeyrekte 440 bin video müşterisi kaybettiğini de açıkladı.

Dördüncü çeyrek değerlendirmesinin yanı sıra Comcast, bu yıl içinde akış ve kablo hizmetlerinin birçoğunu tek bir UI sistemi altında bir araya getireceğini belirtti. Comcast başkanı ve CEO'su Brian Roberts, 2023'te Sky Glass, X1, Flex, Xumo ile ABD'li ve uluslararası ortakları için tek bir global kullanıcı ara birimi başlatacaklarının altını çizdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.