Nükleer füzyon teknolojisi geliştiren Renaissance Fusion, 16,4 milyon dolar yatırım aldı

Renaissance Fusion tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 16,4 milyon dolar yatırım aldı. 16,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Lowercarbon Capital liderliğinde gerçekleşti.
Nükleer füzyon teknolojisi geliştiren Renaissance Fusion, 16,4 milyon dolar yatırım aldı

Enerji sektörünün en önemli alanlarından biri haline gelen nükleer füzyon teknolojisi ile ilgili çalışmalar, her geçen gün artarak devam ediyor. Bu alanda çalışmalarını sürdüren bir girişim olarak karşımıza çıkan Renaissance Fusion, yatırım aldığını duyurdu.

Renaissance Fusion tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 16,4 milyon dolar yatırım aldı. 16,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Lowercarbon Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Lowercarbon Capital'ın haricinde ise HCVC, Positron Ventures, Norssken ve adı açıklanmayan Avrupa merkezli yatırım şirketleri katıldı.

Renaissance Fusion'ın paylaştığı bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin ekibini büyütmesi ve Ar-Ge çalışmaları için yeni ekipmanlar alması için kullanılacak. Renaissance Fusion'ın ekibini 3 katına çıkararak 2023 yılı sonuna kadar 60 kişilik bir ekibe sahip olmak istediğini de aktaralım.

2020 yılında Francesco A. Volpe ve Martin Kupp tarafından Fransa'da kurulan Renaissance Fusion, adından da anlaşılabileceği üzere nükleer füzyon teknolojisi konusunda çeşitli çalışmalar yapıyor. Renaissance Fusion'ın temel amacı ise karbon içermeyen temiz bir sınırsız enerji kaynağı üretmek.

Renaissance Fusion tarafından yapılan nükleer füzyon teknolojisi çalışmalarının 2030 yılında kullanıma sunulması bekleniyor. Renaissance Fusion, şu an için nükleer füzyon reaktörlerinde kullanılabilecek parçalar geliştirmeye odaklanıyor.

Girişimin üzerinde çalıştığı parçalar arasında ise nükleer füzyon reaksiyon odasının iç duvarlarının aşırı ısınmasını önleyen sıvı metal ve yüksek sıcaklıklarda kullanılabilecek süper iletken bobinler yer alıyor.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan HCVC kurucusu ve yönetici partneri Alexis Houssou, Avrupa'da enerji üretim ve dağıtım teknolojilerinde yeni bir çözümün ortaya çıkması ve sanayileşmesi konusunda çalışmalar yapan Francesco Volpe ve ekibini desteklemekten gurur duyduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.