Kıyafet aboneliği platformu UnoMoi, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

UnoMoi'nin 2 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında Founder One, teknoloji şirketi Litum’un kurucu ortakları Özgür Ülkü, Kamil Sözen ve Ludus Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gönül yer alıyor.
Kıyafet aboneliği platformu UnoMoi, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Lüks kiralık kıyafet aboneliği girişimi olarak karşımıza çıkan UnoMoi'nin 400 bin dolar yatırım aldığını 2021 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. UnoMoi, aradan geçen yaklaşık 1,5 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

UnoMoi tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. UnoMoi'nin 2 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında ise Founder One, teknoloji şirketi Litum’un kurucu ortakları Özgür Ülkü, Kamil Sözen ve Ludus Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gönül yer alıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere UnoMoi, ilk yatırımını 2021 yılının Haziran ayında Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, Gizia kurucusu İsmail Kutlu ve Can Eren'den almıştı.

2020 yılının Haziran ayında Gözde Atasoy ve Ayse Kefli tarafından kurulan UnoMoi, lüks segmentteki kıyafetlerin kiralanmasına odaklanan bir abonelik servisi olarak hizmet veriyor. Platformunda yer alan kıyafetleri 1 ay süreyle kiralayan UnoMoi, kullanıcılarına kıyafetleri satın almadan kullanma fırsatı sunuyor.

UnoMoi kullanıcılarının, her ay platformun envanterinde yer alan ürünler arasından 5 adet ürün seçerek kiralama gerçekleştirdiğini de ekleyelim. 1 aylık kiralamanın sonunda ise ürünler kullanıcıların kapısından özel kurye ile birlikte teslim alınıyor ve seçilen yeni 5 ürün teslim ediliyor.

UnoMoi'nin aylık abonelik planlarının 849 TL'den başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunulduğunu da ekleyelim. Dünya genelinde satılan giysi miktarı her geçen yıl artarken, kıyafetlerin ortalama kullanım süresinin azaldığını belirten UnoMoi kurucu ortağı Ayşe Kefli, UnoMoi olarak kiralamanın giyinmenin geleceği olduğuna inandıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.