Lüks kiralık kıyafet aboneliği girişimi UnoMoi, 400 bin dolar yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre UnoMoi'nin 400 bin dolarlık yatırım turuna Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Gizia'nın kurucusu İsmail Kutlu ve Eren Invesment adına Can Eren katıldı.
Lüks kiralık kıyafet aboneliği girişimi UnoMoi, 400 bin dolar yatırım aldı

Lüks kiralık kıyafet aboneliği sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan UnoMoi, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Bu haberimizde hem girişimin detaylarına hem de alınan yatırıma yakından bakacağız. UnoMoi tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 400 bin dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre UnoMoi'nin 400 bin dolarlık yatırım turuna Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Gizia'nın kurucusu İsmail Kutlu ve Eren Invesment adına Can Eren katıldı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Gözde Atasoy ve Ayse Kefli tarafından kurulan UnoMoi, yaklaşık 1,5 yıldır geliştiriliyor.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan UnoMoi'nin aboneleri, platformun envanterinden diledikleri 4 ürünü seçip 1 ay boyunca kiralayabiliyorlar. Ürünler, kuru temizleme ve kalite kontrol sürecinin ardından ayrı ayrı paketlenerek, tek bir UnoMoi çantası içinde kurye ile birlikte abonelerin adresine ulaştırılıyor.

1 aylık kiralama süresinin tamamlanmasının ardından ise ürünler kurye tarafından teslim alınıyor. Sonrasında ise aboneler bir sonraki ay için yeni 4 ürünü seçiyor ve UnoMoi'nin abonelik döngüsü bu şekilde ilerliyor. Temelde kıyafet kiralama konusunda günlük kiralama yapan çözümler ile rakip konumda olan UnoMoi, kıyafet kiralamayı abonelik modeline dönüştürerek ve aylık kiralama yaparak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

UnoMoi aboneliğinin aylık 549,9 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim. Bu fiyat içinde 4 ürünün bir aylık kiralaması, kuru temizleme ve kurye hizmeti de yer alıyor. UnoMoi'nin envanteri içinde genel olarak ulaşılabilir lüks segment olarak tanımlanan ve orijinal mağaza satış fiyatları 2 bin - 3 bin TL arasında olan ürünler bulunuyor.

Kadınlara, "Akıllı Alışveriş Modeli" ile bütçeleri kapsamında satın alamayacakları lüks segment ürünleri kullanım hakkı sunma hedefi ile yola çıkan UnoMoi, kadınlara alışverişte önceliklerinin "kiralama" olması adına ilham vermeyi de amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.